Patricia Dunn stapt op als voorzitster HP

Patrica Dunn neemt met onmiddellijke ingang ontslag als voorzitster van de Amerikaanse computergroep Hewlett-Packard (HP). Haar beslissing past in het afluisterschandaal bij HP dat onlangs aan het licht kwam. Ook gedelegeerd bestuurder Mark Hurd is ondertussen in opspraak gekomen in het schandaal.

(tijd) 'Patricia Dunn heeft haar ontslag aangeboden en we hebben het aanvaard', zei Mark Hurd vrijdagavond op een persconferentie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Dunn nog zou aanblijven tot eind dit jaar, maar haar positie was onhoudbaar geworden.

HP biechtte onlangs op dat het zijn eigen bestuurders heeft afgeluisterd. Het bedrijf wilde weten wie het ontslag van de voormalige gedelegeerd bestuurder Carly Fiorina had gelekt aan de pers. Niet enkel de telefoongesprekken van de bestuurders maar ook die van een aantal journalisten werden afgeluisterd.

Tot voor kort luidde het dat gedelegeerd bestuurder Mark Hurd, die Fiorina opvolgde, niet op de hoogte was van de afluisterpraktijken. Maar eind vorige week meldde de Amerikaanse zakenkrant The Street Journal dat e-mails doen vermoeden dat Hurd toch dichter bij de zaak betrokken was dan werd gedacht.

Hurd bood vrijdag in naam van HP zijn excuses aan aan de bestuurders en journalisten die werden afgeluisterd. Over zijn rol in de affaire bleef hij vaag. Hurd heeft aangeboden om op 28 september een spontane getuigenis over de zaak af te leggen voor een commissie van het Amerikaanse Congres. In de VS zorgt het schandaal voor heel wat publieke verontwaardiging.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud