Portret van René R. Obermann, de nieuwe nummer één van Deutsche Telekom

René R. Obermann komt op vrij jonge leeftijd aan het hoofd van een van de grootste telecombedrijven ter wereld, hij is nauwelijks 43 jaar. Obermann werd geboren op 5 maart 1963 in Düsseldorf. Hij startte zijn professionele loopbaan bij de Duitse autobouwer BMW in München. Daar werkte hij van 1984 tot 1986 in een commerciële functie.

(tijd) Al snel verkoos hij zelf te ondernemen en in 1986 richtte hij het bedrijf ABX Rufsysteme (telefoonapparatuur) op dat later werd omgedoopt in ABC Telekom, gevestigd in Münster. ABC verkreeg de status van leverancier voor het Duitse netwerk en fuseerde in 1991 met Hutchison Whampoa Ltd. tot Hutchison Mobilfunk GmbH. Sinds 2003 heet dat The Phone House. Dat bedrijf lanceerde overigens einde oktober in ons land een eigen mobilofoondienst onder de naam Mobile World.

Obermann was drie jaar aandeelhouder en directeur van Hutchison Mobilfunk (1991-1994). Van 1994 tot 1998 was hij er algemeen directeur. In de jaren 1995 en 1996 bekleedde Oberman bovendien de functie van voorzitter van de Duitse beroepsfederatie van mobilofoonaanbieders, het Verband der Anbieter von Mobilfunkdiensten (VAM).

In 1998 volgde dan zijn overstap naar de groep Deutsche Telekom. Hij kreeg er de functie van commercieel directeur bij T-Mobile, de mobilofoonpoot van Deutsche Telekom. Sinds einde 2002 is hij algemeen directeur van T-Mobile en bovendien lid van het directiecomité van Deutsche Telekom. Daar klimt hij nu dus op tot het hoogste schavotje.

Obermann is gehuwd en vader van twee kinderen.

René R. Obermann - Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud