Protech biedt op Flanders Powder

De Canadese producent van poederlakken Protech Group heeft een bod gedaan op zijn Belgische sectorgenoot Flanders Powder uit Welvelgem.

(tijd) Protech is sinds twee jaar ook de eigenaar van poedervervenspecialist Oxyplast uit Gent. Als de overname doorgaat, zal de productie van Flanders Powder naar de Gentse Oxyplast-fabriek verhuizen.

Flanders Powder behoort tot de groep Potteau van de West-Vlaamse ondernemer Paul Potteau. Het bedrijf telt 75 werknemers, vooral grensarbeiders iuit Frankrijk. Met een omzet van 18 miljoen euro is Flanders Powder iets groter dan Oxyplast (14 miljoen euro omzet).

Protech, een familiebedrijf uit Montréal, heeft nog vestigingen in Canada, de Verenigde Staten en Brazilië. Oxyplast heeft een uitgebreid netwerk aan franchisenemers die bij het Gentse bedrijf aankloppen voor technische ondersteuning.

Met de overname van Flanders Powder zou Protech zijn positie in de Benelux versterken. Protech aast ook op de participatie in Ekopowder in het Tsjechische Opava, de uitvalsbasis van Flanders Powder voor de Oost-Europese en Russische markt.

Poederlakken worden gebruikt voor het kleuren van metalen voorwerpen. Ook geperste houtvezelplaten kunnen met poederverven gelakt worden.

DA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud