Stroom bedrijfsresultaten bereikt piek

Nu de vakantieperiode achter de rug is, zwelt de stroom bedrijfsresultaten op de Brusselse beurs aan. Deze week komen volgens planning 21 beursgenoteerde bedrijven met cijfers. De mediagroep Roularta geeft vandaag voorbeurs het startschot, de versevoedingsgroep Ter Beke sluit vrijdag nabeurs de rij.

Uitkijken wordt het vooral naar de drie Bel20'ers die met resultaten komen. Morgen komt Dexia als derde en laatste grote Belgische financiëledienstengroep met halfjaarresultaten. Fortis zag de beurskoers stijgen na beter dan verwachte cijfers, bij KBC gebeurde vorige week het omgekeerde.

Donderdag zijn er voorbeurs resultaten van de brouwer InBev, nabeurs is de specialist in gezondheidsproducten Omega Pharma aan de beurt.

Ook naar een vierde Bel20'er is het uitkijken. In het Franse parlement beginnen op 7 september de debatten over de privatiseringswet voor Gaz de France (GDF), een essentieel onderdeel in de geplande fusie van Suez en GDF. Intussen zullen ongetwijfeld ook de Suez-aandeelhouders die ontevreden zijn over de ruilverhoudingen bij de fusie, zich roeren.

Beige Book

Op macro-economisch niveau is het volgende week veeleer rustig, na de drukke vorige vijfdaagse. De Verenigde Staten genieten overigens van een lang weekend. Vandaag zijn de financiële markten in New York immers dicht voor Labor Day, de traditionele afsluiter van het vakantieseizoen.

Na de Europese Centrale Bank vergaderen deze week de Britse en de Japanse centrale bankiers. Zowel de Bank of England als de Bank of Japan houdt naar verwachtingen dit keer de basisrente onveranderd, op respectievelijk 4,75 en 0,25 procent.

In de VS is het uitkijken naar het Beige Book, dat een overzicht geeft van de economische toestand in de 12 regio's van de Federal Reserve. Beleggers hopen ongetwijfeld op een bevestiging dat de inflatoire druk in de VS de piek achter de rug heeft.

KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud