Advertentie

Tetzlaff in deSingel

De Tijd biedt u elke maandag een eigen kijk op de komende cultuurweek. Bij welk klassiek, jazz- of rockconcert moet u zeker op de eerste rij gaan staan? Welke fantastische dans- of theatergroepen staan deze week op de planken? Of loopt ergens een tentoonstelling die u niet mag missen?

(tijd) Het Tetzlaff Quartett dat rond de violist Christian en de celliste Tanja Tezlaff is opgebouwd, brengt donderdag in deSingel werk van Mozart, Berg en Mendelssohn. Mozart zou het 15de strijkkwartet in de periode van de geboorte van zijn eerste kind hebben geschreven. Autobiografische gebeurtenissen lagen ook aan de basis van de 'Lyrische Suite' van Alban Berg. Pas in 1977, vijftig jaar na het ontstaan van deze compositie, kwam aan het licht dat Berg er een geheime liefdesverklaring aan Hanna Fuchs in had verwerkt.

De Vlaamse Opera speelt deze week 'Aladdin en de Wonderlamp' in De Roma in Antwerpen. De ontdekking van een wonderlamp brengt een beslissende ommezwaai in het leventje van een luie en onverschillige kleermakerszoon. Alle dromen liggen binnen handbereik en ook Aladdins hopeloze moeder is eensklaps bevrijd van haar dagelijkse zorgen. Aladdin, die huwt met de dochter van de sultan en een droompaleis laat bouwen, krijgt echter pas inzicht in zijn eigen bestaan wanneer boze krachten zijn geluk proberen teniet te doen. Dit sprookje met zijn voortdurende grillige sprongen van het reële naar het virtuele kreeg een kleurrijke partituur met heuse operapartijen.

Waut Koeken, die eerder een succesvolle productie van Mozarts 'Toverfluit' realiseerde voor het jonge volkje, staat garant voor een verfrissende lezing van het magische verhaal.

Over het programma van het driedaags kunstenfeest BRXLBRAVO verneemt u deze week alles in de papieren krant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud