Advertentie

VLAO bouwt lokaal netwerk uit

Het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO), dat ondernemers door de Vlaamse administratie loodst, bouwt de komende maanden een netwerk van lokale antennes uit. Er komen er tien per provincie

(tijd) Vlaamse ondernemers hoeven vanaf deze zomer wellicht nog maar maximaal tien kilometer te rijden om een aanspreekpunt van de Vlaamse overheid te vinden. Daarvoor spoort het VLAO ondernemersorganisaties zoals Unizo, Voka en VKW aan lokale kantoren uit te baten. De oproep staat vandaag in het Belgisch Staatsblad. In die kantoren kunnen bedrijven dan terecht met al hun vragen over vergunningen, belastingen, subsidies en andere overheidsmaatregelen. Op routinevragen krijgen ze meteen een antwoord. Complexe dossiers worden doorverwezen naar de VLAO-hoofdkantoren in de provinciehoofdplaatsen of naar Brussel. Voor federale vragen wordt contact opgenomen met de bevoegde diensten.

Organisaties hebben tot 23 april tijd om zich kandidaat te stellen als lokaal aanspreekpunt. Vlak voor of vlak na de zomervakantie zouden de antennes dan van start gaan.

Het lokaal netwerk wordt heel wat later dan gepland. VLAO-voorzitter Jan Callens, tot voor kort kabinetschef van Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V), liet in april vorig jaar al uitschijnen dat het lokale netwerk al actief was. Uit de oproep in het Belgisch Staatsblad vandaag blijkt dat zijn uitspraken toen iets te voorbarig waren.

Overigens was er ook lang discussie tussen ondernemersorganisaties en VLAO over een vergoeding. De overheid wilde niet betalen, terwijl de organisaties niet gratis het overheidswerk wilden doen. Er is nu overeengekomen dat de Vlaamse overheid 1,5 miljoen euro uittrekt, of zo'n 30.000 euro per lokaal kantoor.

BH

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud