Volkswagen van minder dan 8.000 euro op komst

Volkswagen is van plan in 2009 een wagen op de markt te brengen voor minder dan 8.000 euro.

(tijd) Martin Winterkorn, de gedelegeerd bestuurder van het Duitse concern, heeft dat gezegd in een interview met het vaktijdschrift Automobilwoche.

Winterkorn is van het goed presterende Audi naar Volkswagen gehaald om dat merk uit de rode cijfers te halen. In het interview licht Winterkorn zijn plannen met Volkswagen toe. Volgens de topman 'ontbreekt het het merk Volkswagen aan een auto onder de Fox'. Daarom werken de ontwikkelaars op het VW-hoofdkwartier in Wolfsburg volop aan een nieuw model. Het wordt volgens Winterkorn 'een Volkswagen in de beste zin van het woord'.

Het basismodel van de nieuwe Volkswagen zou niet meer dan 8.000 euro mogen kosten. Daarmee zou het nieuwe automodel van VW zich situeren in hetzelfde prijssegment als de Dacia Logan, het goedkope Roemeense broertje van Renault.

Behalve een goedkoper klein Volkswagen-model, zijn ook de groeimarkten zoals Rusland en India een prioriteit voor Winterkorn. In die markten wil de topman een offensief voeren met de merken Volkswagen en Skoda, het Tsjechische lagekostenmerk van de groep. Voor die opkomende markten moet Skoda een auto kunnen bieden tussen 6.000 en 7.000 euro. Daarmee wil Winterkorn de concurrentie met de Koreaanse autobouwers aangaan.

Winterkorn wil bovendien het profiel van de verschillende VW-merken en hun geografische zwaartepunten duidelijker uitwerken dan nu het geval is. 'De positionering van Skoda en Seat moet een beetje aangescherpt worden', luidt het. 'Het doel voor Seat is duidelijk: zij moeten de nummer één in Spanje worden.' VW ziet voor zijn Spaanse dochter ook groeimogelijkheden op andere Spaanstalige markten in Latijns-Amerika.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud