Zenitel bouwt radionetwerk in Antwerpse haven

Zenitel, de beursgenoteerde specialist in communicatie voor professionele gebruikers, gaat een radiocommunicatienetwerk bouwen voor bedrijven in de Antwerpse haven. De onderneming kreeg een vergunning van zes jaar van het BIPT, de Belgische telecomregulator, voor een dergelijk net.

(tijd) Het nieuwe netwerk gebruikt de digitale Tetra-technologie. Dat is ook de technologie achter Astrid, het netwerk van de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten. Tetra kan worden gebruikt voor spraak- en dataverkeer. Zenitel heeft een ruime ervaring met Tetra-netten. Niet alleen hielp het bij de bouw van diverse dergelijke netwerken, waaronder Astrid. Het bedrijf baat ook zelf twee dergelijke netten uit. Dat gebeurt in Nederland, onder de naam Mission Critical Communication Network (MCCN), en op de Nederlandse Antillen onder de naam ChuChubi. MCCN dekt onder meer de Nederlandse havens. Voor beide netten samen waren er eind september 6.000 gebruikers, waar Zenitel op 10.000 had gemikt.

Nu komt er dus Antwerpen bij, waar ook de naam MCCN wordt gebruikt. 'Het is een logische uitbreiding van onze activiteiten. We hebben klanten die zowel in Antwerpen als in de haven van Rotterdam actief zijn en zij hebben veel behoefte aan zo'n net in de Antwerpse haven', zegt Erik Hoving, de gedelegeerd bestuurder van Zenitel. Zenitel staat voor Antwerpen in contact met een groot aantal potentiƫle klanten, maar contracten zijn er nog niet. Welke investering met MCCN in Antwerpen gemoeid is, wil Hoving niet kwijt. Zenitel sloot vrijdag in Brussel 2,62 procent hoger op 3,13 euro.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud