De triomftocht van Argenx

©DB60013875

Voor het vierde opeenvolgende jaar pronkt Argenx in onze top 20, met een koershausse van nog eens 70 procent, een ongeziene kapitaalverhoging en een ‘klinkende triomf’ met het medicijn efgartigimod.

De totale koerswinst sinds 2017 - het jaar van de grote doorbraak - is nu opgelopen tot meer dan 1.000 procent. Met een beurswaarde van bijna 11 miljard euro heeft Argenx zijn collega Galapagos – die dit jaar een flinke dreun kreeg - voorbijgestoken als het nummer twee in de Belgische biofarmasector. Enkel UCB is nog een maatje te groot.

We hadden kunnen weten dat Argenx een boerenjaar tegemoet ging. ‘We zitten in poleposition om te schitteren’, zo blikte Tim Van Hauwermeiren - vorig jaar met 6 miljoen euro de best verdienende CEO op de Brusselse beurs - vooruit op 2020. Nauwelijks twee weken na die uitspraak heeft Argenx al een eerste overwinning op zak. (1)

Het medicijn efgartigimod blijkt goed te werken bij patiënten met pemphigus vulgaris, een zeldzame maar vervelende huidziekte. ‘Wat een opwindend begin van 2020’, reageert Van Hauwermeiren. Ook het beurshuis Degroof Petercam is enthousiast. ‘Argenx gaat met volle kracht vooruit.’

De lat lag hoog, maar we zijn er vlotjes over gesprongen.
Tim Van Hauwermeiren
CEO Argenx

Maar Argenx ontsnapt niet aan de algemene beursmalaise als gevolg van de pandemie. Wie toen koelbloedig bleef en aandelen kocht, beklaagt het zich niet. De echte bodemvissers zitten nu op zowat 125 procent winst, grotendeels te danken aan het nieuws eind mei.

Een grote studie met efgartigimod bij patiënten met de zeldzame spierziekte myasthenia gravis is met succes afgerond. (2) ‘De lat lag hoog, maar we zijn er vlotjes over gesprongen’, zegt de CEO. Twee derde van de behandelde patiënten ervaart minder klachten. 40 procent zegt zelfs geen klachten meer te hebben. ‘Het is een vreselijke ziekte. Je kan je dat niet inbeelden, maar zelfs uit bed komen, spreken, eten of je tanden poetsen is een grote opgave. De levenskwaliteit van patiënten is miserabel. Ons medicijn kan die rollercoaster stopzetten.’

'Klinkende triomf'

Het aandeel schiet 30 procent omhoog. ’Een klinkende triomf’, zeggen analisten. Het dossier wordt nog dit jaar ingediend bij de Food and Drug Administration voor een goedkeuring in de Verenigde Staten, maar echt wakker ligt de CEO daar niet van. ‘Ik denk dat we daar zonder problemen doorfietsen’, klinkt het.

862 miljoen
kapitaalronde
Argenx mikte met een kapitaalronde op Nasdaq op 500 miljoen dollar vers kapitaal, maar de vraag was enorm waardoor het bedrijf uitkwam op 862 miljoen dollar.

Kortom, de weg naar de lancering van een eerste Argenx-medicijn volgend jaar ligt open. Het beurshuis KBC Securities rekent op een piekomzet van 1,6 miljard euro, enkel en alleen voor de ziekte myasthenia gravis. Dat kan oplopen tot meerdere miljarden als het onderzoek ook voor andere aandoeningen vorderingen boekt.

IJzer moet je smeden als het heet is, en dat moet je Van Hauwermeiren niet vertellen. Enkele uren na de vrijgave van de studieresultaten lanceert Argenx een kapitaalverhoging op Nasdaq. Argenx mikt op 500 miljoen dollar, maar door het enorme beleggersenthousiasme wordt afgeklopt op 862 miljoen dollar.

De cashbuffer dikt aan. ‘Ik hoor iedereen zeggen: wauw, wat een cashberg, maar dat is een optische illusie als je ziet hoeveel we investeren’, zegt de topman.

Ik hoor iedereen zeggen: wauw, wat een cashberg, maar dat is een optische illusie als je ziet hoeveel we investeren.
Tim Van Hauwermeiren
CEO Argenx

Het aandeel rukt vervolgens meermaals op richting 240 euro. Telkens is dat voor enkele analisten het moment om op de rem te staan. In juli haalt het beurshuis Kepler Cheuvreux het aandeel van zijn kooplijst (3). In oktober (4) doet Degroof Petercam hetzelfde. ‘De beurskoers is nog moeilijk te rechtvaardigen’, zegt de analist. Hij verwijst naar de commerciële risico’s, de ‘beloftevolle maar risicovolle’ onderzoekspijplijn en de toenemende concurrentie van UCB en Johnson & Johnson, die zich met een miljardenovername in de strijd hebben gegooid.

Dat alles kan niet verhinderen dat Argenx in december toch piekt boven 250 euro (5), wat aangeeft dat de verwachtingen voor 2021 groot zijn.  

Argenx in 2021

Als alles vlot verloopt én er een versnelde review van de FDA komt, krijgt Argenx tegen midden volgend jaar hopelijk groen licht om zijn medicijn efgartigimod in de VS te lanceren.

Argenx neemt die verkoop zelf in handen met een team van 80 mensen. Het is uitkijken hoe snel artsen het middel oppikken. Voor het eerst zullen beleggers niet alleen naar de evolutie van het onderzoek kijken, maar ook naar de omzet.

Argenx verwacht het goedkeuringsdossier voor Japan in te dienen in de eerste jaarhelft, en voor Europa pas daarna.

Nog op de agenda: de cruciale resultaten van een studie met efgartigimod bij patiënten met de longziekte CIDP.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie