Zondag plant formateur Bart De Wever een nieuwe snuffelronde over de sociaal-economische dossiers. Maandag wil hij dan iedereen weer aan de onderhandelingstafel brengen, in de hoop te landen met een 'basisakkoord'. Dat draait rond een budgettaire inspanning van 20 miljard euro en zo'n 3 miljard voor nieuw beleid.
Als de nieuwe regering van plan is om in de toekomst meer kernenergie te gebruiken, raadt de nucleaire waakhond FANC aan om daar snel duidelijkheid over te scheppen. FANC-directeur Pascale Absil vindt ook dat het beter is om geen strikte einddatum op centrales in een wet te zetten.
Vrijdag verschijnt het langverwachte tweede seizoen van de Vlaams-Nederlandse serie 'Knokke Off' op VRT Max. Onder de Engelstalige titel 'High Tides' stond de reeks in de top vijf van Netflix wereldwijd.
Werkgevers uit de zorgsector zijn oververtegenwoordigd in de cijfers van bedrijven en organisaties die ‘een boete’ moeten betalen als ze te veel langdurig zieken tellen. Wat loopt er mis?
Rond de federale onderhandelingstafel duiken de oude Vivaldi-spanningen weer op. De Franstalige liberalen vrezen dat Frank Vandenbroucke (Vooruit) het hogere RIZIV-budget van 2025 door hun strot aan het rammen is.
De huidige norm om 2 procent van het bbp te spenderen aan defensie volstaat niet meer, benadrukt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, Mark Rutte. Hij waarschuwt ook dat Rusland nucleaire steun levert aan Noord-Korea.
Dat de derde poging van formateur Bart De Wever (N-VA) om een akkoord te vinden over de begroting niet op een crash is uitgedraaid, zien de meeste onderhandelaars als vooruitgang. Tegelijk blijven de Arizona-partijen hetzelfde rondje draaien: de zoektocht naar een evenwichtige verdeling van de inspanningen.
Als we uit de commotie over de studie van professor André Decoster één zaak kunnen leren, is het dat een fiscale hervorming zonder een wezenlijk debat over de fundamenten van onze fiscaliteit zinloos is.
Slaagt formateur Bart De Wever erin vooruitgang te boeken met de federale regeringsonderhandelingen, kunnen alle gemeentebesturen zonder problemen van start gaan en is de Amerikaanse arbeidsmarkt veerkrachtig? Dat komt u deze week te weten.
Formateur Bart De Wever zit momenteel samen met de onderhandelaars van de MR, Vooruit, CD&V en Les Engagés in een poging om de regering-De Wever op de been te krijgen. 'Arizona moet de komende weken landen of definitief sterven.'
Hadja Lahbib (MR) verruilt de Belgische politiek voor een plaats in de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen. Door de aanwezigheid van de extreemrechtse Italiaan Raffaele Fitto is die ploeg erg omstreden. 'Ik begrijp dat heel goed.'
Bpost staat voor de meest verregaande transformatie uit zijn geschiedenis: het moet onafhankelijk worden van zijn kelderende postactiviteiten en zich ontpoppen als een logistiek pakjesbedrijf. ‘We hebben twee tot drie jaar om het tij te keren’, waarschuwt CEO Chris Peeters in een interview met De Tijd.
Een debat over ongelijkheid is belangrijk, maar de federale onderhandelaars moeten zich in een cruciaal weekend hoeden voor onproductieve symboolmaatregelen.
Na bijna een half jaar politieke stilstand tekenen de contouren van een federale en Brusselse regering zich eindelijk af. Geeft de eendracht waarmee de PS in de hoek wordt gezet voor het cliëntelisme bij het Anderlechtse OCMW het laatste zetje? Of net niet?
Door de hoge belastingdruk op arbeid kiezen de betere verdieners in ons land almaar vaker voor de oprichting van een managementvennootschap. Dat verklaart volgens recente studies mee de groeiende ongelijkheid in België.
De industrie kraakt, de ongelijkheid stijgt: twee belangrijke debatten kruisen elkaar. Een gesprek over het tweede zonder het over het eerste te hebben, houdt weinig steek.
Het is langer wachten dan verwacht op het Europese fiat voor de levensduurverlenging van de twee jongste kerncentrales. Toch zien ze in de Wetstraat en bij Engie nog geen reden tot paniek.
Een gelekte nota toont hoe formateur Bart De Wever twee weken geleden Vooruit weer om de tafel kreeg. Met marge voor extra inkomsten uit kapitaal, maar geen harde garanties.
De kans is reëel dat de volgende federale regering een meerwaardebelasting op financieel vermogen invoert. De meeste beleggers nemen voorlopig een afwachtende houding aan en het risico van grote kapitaalvlucht lijkt beperkt.
Als de toekomstige regeringspartijen doorzetten met hun poging de sluitingsdata van de Belgische kerncentrales aan te passen, dreigt de levensduurverlenging van de twee jongste reactoren op de helling te komen. Daarvoor waarschuwt energiebedrijf Engie.
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Deze berichten zijn ingezonden, de bedrijven zijn verantwoordelijk voor de inhoud.