'Vraag naar Uber-aandelen drie keer groter dan aanbod'

Een investeerder met documenten uit een IPO-roadshow van taxidienst Uber. ©REUTERS

De vraag naar Uber-aandelen ligt drie keer hoger dan het aanbod. Dat hebben bronnen gezegd aan Bloomberg. Bij de huidige vraag zou Uber eerder aan de bovenkant van de prijsvork - tussen 44 en 50 dollar - naar de markt komen, hoogstwaarschijnlijk vrijdag.

Nog volgens bronnen zou Uber weigerachtig staan om de prijs nog boven de prijsvork te tillen om een 'gezonde markt' na de introductie te verzekeren.

Uber: onder de motorkap van de beursgang van het jaar

Vrijdag 10 mei is het zover. Dan krijgt Uber zijn langverwachte notering aan de beurs van New York. De waardering wordt geschat op zo’n 91 miljard dollar, waarmee het de grootste beursgang van het jaar belooft te worden. Maar is die waardering wel gerechtvaardigd? De Tijd dook onder de motorkap van Uber en vertelt u alles wat u moet weten.

Uber wil absoluut een Lyft-scenario vermijden. Lyft , ook een taxiapp, steeg fors op de eerste noteringsdag, maar dook vervolgens lager. Momenteel staat het aandeel 16 procent onder de introductieprijs. Lyft publiceerde gisteren nabeurs een hoger dan verwachte omzet.

Uber biedt 180 miljoen aandelen aan. Tegen de bovenkant van de vork kan de groep daarmee 9 miljard dollar binnenhalen, goed voor de grootste beursgang van het jaar wereldwijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie