5 favoriete aandelen van | Michael Clements, SYZ Asset Management

©rv

De Tijd laat wekelijks een beursexpert aan het woord om zijn 5 favoriete aandelen te presenteren. Hier is het aan Michael Clements van SYZ Asset Management.

Corestate Capital | Vastgoed

De terugblik

Michael Clements is hoofd Europese aandelen bij SYZ Asset Management, met hoofdzetel in Genève. Het is zijn eerste optreden in deze rubriek.

Corestate is een snelgroeiende Duitse vastgoedbeleggingsmaatschappij. Het management heeft de afgelopen twaalf maanden enkele belangrijke overnames gedaan die het totaal beheerde vermogen hebben doen stijgen naar meer dan 20 miljard euro. Het grootste deel van de inkomsten is gebaseerd op recurrente vergoedingen, wat een goede cashflow genereert. Het aandeel is nog steeds tamelijk onbekend en ondergewaardeerd door de markten.

DoBank | Kredietverlener

DoBank is de grootste onafhankelijke verlener van noodlijdende kredieten in Italië, met 390 miljard euro de grootste Europese markt ter zake. DoBank bezit 60 procent marktaandeel en is daardoor toonaangevend in dat metier. De vooruitzichten zijn zeer positief, mede doordat banken verplicht worden om hun balans op orde te brengen. DoBank heeft zijn hoofdzetel in Verona en werd opgericht in 1949. Het noteert nog maar sinds juni op de beurs.

Pandora | Juwelen

Pandora (opgericht in 1982 en met hoofdzetel in Kopenhagen) is een toonaangevende producent en handelaar in juwelen, vooral bekend voor zijn bedeltjes (kleine siervoorwerpen aan een armband of ketting). Het haalt ook steeds meer omzet uit producten als ringen, oorbellen en halskettingen. Het is een van de weinige globale spelers in het segment van de betaalbare luxe. Het aandeel was in 2017 veeleer zwak en stond onder druk door de handel op de belangrijke Amerikaanse markt en de zilverprijs.

Nets | Betaaldiensten

Nets is een belangrijke Deense speler in de wereld van betaalproducten, met een zeer sterke vertegenwoordiging in Denemarken en Zweden. Het heeft een marktaandeel van 60 procent in de verwerking van kaartbetalingen. De markt waardeert Nets onvoldoende door overdreven vrees voor nieuwe concurrentie. Het bedrijf ontving recentelijk een bod van een participatie- maatschappij die de aantrekkelijke waardering in de verf zette. Nets kwam in 2016 naar de beurs.

XLMedia | Marketing

Het marketingbedrijf XLMedia focust op de online gok- en gamingindustrie. Door zijn voorsprong en omvang heeft het een zeer sterke positie ingenomen ten opzichte van zijn concurrenten. Het haalt ook maximaal voordeel uit de groei van online gokken zonder dat het zich te veel blootstelt aan de risico’s die inherent zijn aan het gevecht om marktaandeel tussen de operatoren. XLMedia heeft hoge toetredingsbarrières, genereert aanzienlijke cash-flow en is beschut door een nettocashpositie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content