5 favoriete aandelen van | Raphael Ursi, Invest4Growth

©belga

De Tijd laat wekelijks een beursexpert aan het woord om zijn 5 favoriete aandelen te presenteren. Hier is het aan Raphael Ursi van Invest4Growth Asset Management.

Saint-Gobain | Industrie

Saint-Gobain is marktleider in materialen voor infrastructuur en bouw. De groep is een pionier in duurzaam ondernemen. De langetermijngroeidrijfveren voor Saint-Gobain bestaan uit duurzaam bouwen met uitdagingen inzake demografische groei, toenemende verstedelijking, beperkte grondstoffen, etc. Het duurzaam bouwen mikt onder meer op de verbetering van energie-efficiëntie van gebouwen, wat door de klimaatdoelstellingen een structureel groeisegment is. Maar ook op kortere termijn zien we een betere context, dankzij de groeiversnelling in Europa en een verbetering van de nieuwbouw in Frankrijk.

ASML | Technologie

ASML is wereldleider in lithografische machines voor de productie van halfgeleiders. Nieuwe ontwikkelingen zoals de zelfrijdende auto’s en het internet der dingen doen de vraag naar chips toenemen, waarbij ASML goed gepositioneerd is om hiervan te profiteren. ASML ontwikkelt een nieuwe generatie van lithografische machines, EUV, waarvan de commercialisering op gang komt. Dankzij die nieuwe technologie heeft ASML een bijna-monopolie. ASML combineert een sterke groei met hoge rendabiliteit.

Gerresheimer | Gezondheidszorg

Gerresheimer is gespecialiseerd in glazen en plastic verpakkingen voor de farma-industrie, waarbij het de top 10 grootste farmabedrijven in zijn klantenbestand telt. Het bedrijf heeft de financiële marktverwachtingen voor 2017 niet ingelost door uitgestelde productlanceringen bij farma en een afbouw van de klantenvoorraden. Toch blijft Gerresheimer een solide bedrijf met een goede marktpositionering.

De problemen waarmee het bedrijf te maken had, zijn niet structureel. De huidige waardering oogt aantrekkelijk.

Accenture​ | Consulting & IT services

Accenture heeft zich als specialist in IT services de voorbije jaren succesvol gefocust op nieuwe groeisegmenten zoals de cloud, beveiliging en digitale diensten. Deze nieuwe segmenten kenden het afgelopen jaar een groei van 30%, waardoor ze nu ruim de helft van de omzet vertegenwoordigen. Ook in 2018 zou de sterke groei zich moeten doorzetten onder meer dankzij de ontwikkelingen op het vlak van het internet der dingen en de toenemende digitalisering van de economie. Accenture heeft bovendien een sterke aanwezigheid in de groeilanden, waar het groeipotentieel erg hoog blijft.

Roche | Gezondheidszorg

Roche is marktleider in oncologie. Het investeert het meest in onderzoek en ontwikkeling (23% omzet), maar dankzij een strikte kostendiscipline blijft het bedrijf bijzonder rendabel. De hoge investeringen in O&O renderen ook, aangezien geen enkel ander bedrijf de voorbije jaren meer goedkeuringen ontving dan Roche voor nieuwe geneesmiddelen. Bij de halfjaarcijfers verhoogde Roche de verwachtingen voor het jaar, en ook de komende jaren zou de groep een gestage groei moeten voorleggen. Roche is kerngezond, en de waardering met een koers-winstverhouding van minder dan 16 is aantrekkelijk.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content