live chat

CEO Talks | Benoît De Blieck (Befimmo): 'Co-working is voor ons heel strategisch'

Befimmo-CEO Benoît De Blieck. ©BELGA

Donderdag kon u tijdens de CEO Talks chatten met Benoît De Blieck, al 20 jaar de CEO van de vastgoedvennootschap Befimmo.

In augustus vierde De Blieck 20 jaar CEO-schap bij Befimmo , een gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) die voor 100 procent in kantoorpanden investeert. 

In tegenstelling tot veel andere gvv's noteert Befimmo met een korting, dus onder de intrinsieke waarde van de onderliggende gebouwen. Kantoorvastgoed is op de beurs minder geliefd dan bijvoorbeeld logistiek of zorgvastgoed.

'Dividend is veilig' | Benoît De Blieck (Befimmo) | CEO Talk

Befimmo zit de komende jaren met veel bouwwerken. Vanaf 2023 verhuurt Befimmo een nieuw op te trekken pand in de Noordwijk aan de Vlaamse overheid voor 18 jaar. Veel experts stellen de duurzaamheid van Befimmo's dividend voor de komende jaren in vraag. Voor 2019 mikt Befimmo op een dividend van 3,45 euro bruto.

Befimmo noteert vandaag lager dan toen De Blieck midden 1999 aan het roer kwam. Maar dankzij de geïnde dividenden realiseerden beleggers over de voorbije 20 jaar een jaarlijks rendement van dik 4 procent, leert een berekening van de nieuwsdienst Bloomberg.  

Trends

Tijdens de chat ging het onder meer over grote projecten in Brussel en over trends zoals coworking, kantoorloze bedrijven en klimaatzorgen. Later op de dag volgt nog een videogesprek en een interview. 

U kan het gesprek nog lezen in onderstaande chatbox. Ziet u de box niet op uw toestel, klik dan hier

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie