live chat

CEO Talks: Christian Teunissen (Xior)

CEO Christian Teunissen van Xior. ©Xior

Donderdagmiddag kon u chatten met Christian Teunissen, de CEO van Xior, de succesrijke kotmadam van de Brusselse beurs. Straks volgt nog een interview.

Christian Teunissen, de CEO en stichter van Xior  , trapt het nieuwe seizoen van CEO Talks af, het digitale initiatief van De Tijd waarbij u om de twee weken op donderdagmiddag vragen kunt stellen tijdens een chatsessie. Xior, voluit Xior Student Housing, is een verhuurder van 'comfortabel' studentenvastgoed.

165%
Rendement Xior
Wie bij de beursgang in 2015 inschreef, realiseerde een rendement van 165 procent, of 26 procent per jaar.

Teunissen, een Hasselaar die handelswetenschappen studeerde aan de Brusselse Ehsal, nam in 2007 enkele kotgebouwen van zijn vroegere kotbaas in Leuven over. Het was de start van een onwaarschijnlijke expansie. Eerst als private speler. Het aantal studentenkamers steeg van 45 in 2007 naar 2.035 bij de beursgang in 2015. Die kamers waren verdeeld over acht Belgische en Nederlandse steden.

Op de beurs ging de expansie verder, mede dankzij talrijke kapitaalverhogingen. Vorig jaar creëerde Xior een tweede thuismarkt naast België en Nederland: Spanje en Portugal. Vandaag heeft Xior voor circa 1 miljard euro aan studentenvastgoed in eigendom.

Xior trok in 2015 naar de beurs tegen een instapprijs van 25 euro. Een belegger van het eerste uur kijkt terug op een return van 145 procent. Inclusief dividenden staat de teller op 165 procent, of een rendement van 26 procent per jaar. Als een van de weinige zuivere spelers in studentenvastgoed valt Xior internationaal in de smaak.

Lees de chat hier: 

Lees verder

Advertentie
Advertentie