Christian Reinaudo (Agfa): 'We kunnen de pensioenlasten blijven dragen'

Agfa-CEO Christian Reinaudo. ©Wim Kempenaers

Herlees hier de CEO Talk met Christian Reinaudo van Agfa-Gevaert.

De Fransman Christian Reinaudo viert volgend jaar 10 jaar CEO-schap bij de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert . De man werd begin 2008 door de toenmalige CEO Jo Cornu naar Mortsel gehaald om het toen kwakkelende Agfa Healthcare te leiden. Reinaudo en Cornu kenden elkaar van hun periode bij de telecomgroep Alcatel. 

Een deel van healthcare wordt nu verkocht. Er zijn meerdere kandidaat-kopers geselecteerd die volgens bronnen bij Reuters minstens 800 miljoen euro willen neertellen voor healthcare. Dat bedrag is een overschatting omdat niet de hele afdeling te koop staat. Healthcare IT omvat zowat de helft van de omzet van de divisie healthcare.

'Agfa is weer groeibedrijf ' | Christian Reinaudo (Agfa-Gevaert) | CEO Talk

Eind augustus verraste Agfa met sterke resultaten, waaronder de eerste groei in vier jaar. De grootformaatprinters, een van Agfa's beloftevolle groeimotoren, blijven met dubbele cijfers groeien. In radiologie begint de reorganisatie van de distributiekanalen voor hardcopy (print van digitale medische beelden) te renderen.

Sinds het aantreden van Reinaudo in april 2010 zakte het aandeel met een kwart. Dividenden zijn er niet geweest. Misschien is wat dat betreft beterschap op komst bij een succesvolle verkoop van Healthcare IT. 

Hieronder kunt u de chat herlezen. Ziet u de box niet op uw toestel, klik dan hier

Lees verder

Advertentie
Advertentie