Advertentie

Françoise Chombar (Melexis): 'Wij zien veel opportuniteiten, ook buiten de autosector'

Françoise Chombar, de CEO van Melexis. ©belga

CEO Talks, het digitale initiatief van De Tijd, had voor zijn elfde aflevering donderdag een afspraak met Françoise Chombar van Melexis.

Françoise Chombar is de CEO van de chipproducent Melexis  en de leading lady van de Belgische techsector. 

Chombar richtte 30 jaar geleden Melexis op samen met de bekende investeerder-ondernemer Roland Duchâtelet en haar echtgenoot, de ingenieur Rudi De Winter. Die laatste is CEO van X-Fab , het zusterbedrijf van Melexis met een notering in Parijs. Het trio heeft nog altijd 54 procent van de aandelen in handen. 

Melexis heeft zijn hoofdkwartier in Tessenderlo en een ontwikkelingssite in Ieper. De groep verkoopt meer in Azië (49%) dan in Europa (39%) en Noord- en Zuid-Amerika (12%). Als toeleverancier van allerlei sensoren voelt Melexis de crisis in de autosector aan den lijve. Tijdens de algemene vergadering van Melexis zei Chombar dat het dal stilaan bereikt is.

'Groot potentieel in kernmarkt' | Françoise Chombar (Melexis) | CEO Talk


'Het aandeel van de automobielmarkt in de omzet van Melexis schommelt rond 90 procent. Wij zien echter veel opportuniteiten, ook buiten de autosector, maar in aanverwante markten. Eén: de mobiliteit wordt veelzijdig, zoals e-bikes, e-scooters, drones en ooit robottaxi's. Twee: de digitalisering en de automatisering creëren nieuwe kansen, bijvoorbeeld in onze huizen, kantoren en fabrieken. Die worden slimmer door het gebruik van dezelfde soort Melexis-technologieën zoals we die ook in de autosector zien', zei Chombar tijdens de chat. 

U kan de chat nog lezen in onderstaande box. Ziet u de box niet op uw toestel, klik dan hier

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie