Advertentie

Herman Verrelst (Biocartis): 'De particuliere belegger blijft bijzonder belangrijk'

Herman Verrelst, de CEO van Biocartis. ©Wim Kempenaers

Tijdens de twaalfde editie van onze CEO Talks kon u donderdag om 12 uur chatten met Herman Verrelst van Biocartis.

Biocartis ontwikkelt medische minilabs. De groep installeert bij klanten Idylla’s (minilabo’s) en kan daarna cartridges leveren. Om dat toestel optimaal te gebruiken, is het testmenu cruciaal. Hoe uitgebreider, hoe meer testen uitgevoerd worden en hoe meer cartridges nodig zijn.

Begin deze maand lanceerde de groep nog een converteerbare obligatie van 150 miljoen euro. Het nadeel is dat de kleine beleggers, die niet mochten intekenen, potentieel worden verwaterd. Het voordeel is dat Biocartis nog zeker tot eind 2022 verder kan.

Lees verder onder de video.

'Oorlogskas om te investeren in groei' | Herman Verrelst (Biocartis) | CEO Talk

Biocartis trok in 2015 naar de beurs tegen 11,5 euro per aandeel, ongeveer de huidige koers. Sinds augustus 2017 is Herman Verrelst CEO.

Er kwamen tijdens de chat kritische vragen over de recente converteerbare obligatielening, waar de kleine belegger niet kon op intekenen. Verrelst beklemtoonde dat die particuliere belegger erg belangrijk blijft voor het bedrijf. 

U kan de chat nog lezen in onderstaande box. Ziet u de box niet op uw toestel, klik dan hier. In de loop van de middag kan u nog een verslag en een video verwachten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie