1. Dossiers
 2. Coronavirus
live

793 doden in één dag in Italië

In Italië werd zaterdag een nieuw triest record geteld. Er stierven nog eens 793 mensen aan Covid-19, wat het totaal op 4.825 brengt. In de VS en Duitsland worden economische stimulusplannen voor bereid ter grootte van 10 procent van hun bbp.
 • Blijf het coronanieuws volgen

  We sluiten het nieuwsoverzicht hier af. Zondag volgen we het nieuws over de coronacrisis op in een nieuwe liveblog.

 • Emirates schrapt meerderheid bestemmingen

  Emirates Airlines vliegt niet meer dan 111 van haar 159 bestemmingen door het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij van Dubai wil zo de gezondheid en het comfort van haar klanten waarborgen, klinkt het in een persbericht.

  Eerder had Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten, al beslist om de verbindingen met China en Iran op te schorten, maar nu beslist de maatschappij ook om vluchten naar steden als Parijs, Londen en New York op te schorten. Donderdag raakte ook al bekend dat de vluchten tussen Brussel en Dubai voor minstens drie maanden worden opgeschort. Hoe lang de vluchten worden stilgelegd hangt af van land tot land. 

    Ook Etihad, een concurrent van Emirates gevestigd in Abu Dhabi, heeft zaterdag aangekondigd de vluchten te annuleren naar een veertigtal bestemmingen, waaronder steden in China, India, Saoedi-Arabië, Spanje en Italië. Etihad vliegt alvast tussen 22 maart en 30 april niet meer naar Brussel, valt te lezen op de website.

  In de Verenigde Arabische Emiraten werden vrijdag de eerste twee doden door het coronavirus gemeld. In totaal raakten al 153 mensen besmet. Om het aantal nieuwe besmettingen in te perken, hebben de Emiraten beslist om geen visa meer af te leveren op de luchthaven en om de toegang tot het land te verbieden aan inwoners die zich momenteel in het buitenland bevinden.

 • Amazon stopt levering niet-essentiële producten in Italië en Frankrijk

  Volgens persagentschap Reuters zal e-commercegigant Amazon in Italië en Frankrijk niet langer niet-essentiële producten leveren. Een woordvoerder van Amazon bevestigde de beslissing. 'We zullen tijdelijk niet langer bestellingen aanvaarden voor niet-essentiële producten op amazon.it en amazon.fr. Dat geeft mensen in verdeelcentra de tijd om zich te concentreren op de verzenden van producten die klanten het meest nodig hebben op dit moment.'

  Onder essentiële producten verstaat Amazon onder meer babyspullen, gezondheidsproducten, huishoudproducten, levensmiddelen, producten voor huisdieren en industriële en wetenschappelijke producten.

  Amazon verspreidde het bericht via sociale media in China, omdat de getroffen producten voor bijna de helft uit China komen. 

 • 'Trump biedt Noord-Korea steun aan'

  De Noord-Koreaanse staatstelevisie zegt dat de Amerikaanse president Donald Trump in een brief aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft aangeboden om het land te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Volgens Pyongyang schreef Trump dat hij onder de indruk is van de manier waarop Noord-Korea de pandemie aanpakt en zijn volk beschermt.

  De brief is een teken van de 'heel speciale and stevige persoonlijke relatie tussen de twee leiders', aldus Noord-Korea. Het Witte Huis reageerde nog niet. 

 • New York bereidt zich voor met noodhospitalen

  In de Verenigde Staten verspreidt het nieuwe coronavirus zich razendsnel. New York City, de grootste stad van het land, is een van de hardst getroffen plaatsen. 

  Om de verwachte stroom aan patiënten het hoofd te bieden, kondigde Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, aan dat conventiecentra en universiteitscampussen worden omgetoverd tot geïmproviseerde testplaatsen en hospitalen om patiënten op te vangen. 

  Er wordt onder andere gedacht aan het Javits Center, een groot congrescentrum in het westen van Manhattan. Daar zouden 2.000 patiënten kunnen worden opgevangen. In de staat New York is het aantal besmetting in één dag gestegen met 3.200 tot 10.356. Twee derde van de besmettingen komt voor in de stad New York. 

 • Dodentol stijgt in buurlanden

  Updates van zaterdagavond uit enkele omliggende landen geven aan dat ook daar het aantal slachtoffers van Covid-19 toeneemt. Het Verenigd Koninkrijk telde 53 nieuwe overlijdens, wat het totaal op 220 brengt. 

  In Frankrijk stierven de afgelopen 24 uur 112 mensen aan de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. In totaal telde Frankrijk al 562 sterfgevallen. Er 14.495 besmettingen gemeld, 1.525 mensen zijn in kritieke toestand. De helft van de kritieke patiënten is jonger dan 60, zegt het ministerie van Volksgezondheid.

  In Nederland zijn al 136 mensen aan Covid-19 overleden, na 30 extra sterfgevallen zaterdag. 

 • 793 doden in één dag in Italië

  In Italië zijn de afgelopen 24 uur 793 mensen overleden aan Covid-19. Dat is een nieuw dagrecord. 546 van de doden vielen in de zwaar getroffen regio Lombardije. In totaal telt Italië al 4.825 sterfgevallen vanwege de pandemie, meldt de overheid zaterdag. 

  Er kwamen ook 6.557 nieuwe besmettingen bij. 

  Sinds donderdag is Italië het land dat het hardst door het coronavirus getroffen wordt, met meer overlijdens dan in China. 

  Het aantal besmettingen in Italië is toegenomen van 47.021 tot 53.578, een stijging van 13,9 procent. 6.072 van hen werden al genezen verklaard.

    Ook vrijdag was er al een recordaantal nieuwe overlijdens in Italië, toen op een dag tijd 627 mensen omkwamen. De Italiaanse overheid heeft vrijdag de lockdownmaatregelen nog aangescherpt. De regio's in het noorden vragen echter een compleet uitgaansverbod in de hoop het virus zo te kunnen indammen.

 • Duitsland gaat voor 350 miljard euro extra schulden aan

  Duitsland laat de typische budgettaire discipline varen om de economische crisis die het nieuwe coronavirus veroorzaakt te bestrijden. Om de noodmaatregelen te betalen gaat ons buurland tot 350 miljard dollar verse schulden aan. Dat is ongeveer een tiende van het bbp van de grootste economie in de eurozone.

  Minister van Financiën Olaf Scholz gaat volgens de Financial Times ook een nieuw noodfonds voorstellen van 600 miljard euro om bedrijven te helpen. Het fonds zal niet alleen garant staan voor leningen aan bedrijven, maar ook kapitaal investeren, wat neerkomt op gedeeltelijke nationaliseringen van bedrijven. 

  'In de vorige crisis hebben we de banken gered, nu staan we klaar om de reële economie te stutten', zei Scholz vrijdag. 

 • 'Amerikaans stimulusplan richting 2.000 miljard dollar'

  De Amerikaanse overheid werkt aan een pakket van 2.000 miljard dollar aan maatregelen om de economie overeind te houden. Dat zei Larry Kudlow, de economische topadviseur van president Donald Trump, zaterdag bij de start van nieuwe gesprekken op Capitol Hill. 

  'Het pakket zal uitkomen op zo'n 10 procent van het bbp', zei Kudlow. 

  De Amerikaanse economie wordt net zoals die van veel andere landen midscheeps getroffen door de coronacrisis. De Wall Street Journal berekende met behulp van meerdere economen dat de crisis 5 miljoen jobs kan kosten en erger zal zijn dan de grote recessie van 2007-2009.

 • Donderdag stemming in de Kamer over volmachten

  De tien partijen die de minderheidsregering van premier Sophie Wilmès steunen voor bijzondere machten rond de uitbraak van de coronavirus, zijn zaterdag tot een akkoord gekomen over de invulling daarvan. De partijen zijn MR, CD&V en Open VLD binnen de regering, en PS, sp.a, Groen, Ecolo, cdH, DéFi en N-VA buiten de regering. Die laatste steunt enkel de volmachten, niet de regering zelf.

  Met de volmachten kan de regering beleid via klassiek wetgevend werk omzeilen. Daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Het moet gaan om dringend beleid, in het kader van de coronacrisis, rond volksgezondheid, openbare orde, sociale zaken en de bescherming van de economie en mensen. 

  Tegelijk zal de regering beleid moeten komen toelichten in de Kamer vooraleer bepalingen in het Staatsblad gepubliceerd worden, en tout court daar regelmatig verslag moeten komen uitbrengen. De volmachten gelden ook maar voor drie maanden, mogelijk te verlengen met nog eens drie maanden.

  Het beleid moet ook binnen het jaar bij wet worden bevestigd, zodat de democratische controle overeind blijft. De groep van de tien partijen - of de 'Grote Unie' zoals premier Wilmès ze zelf noemt - zal ook elke zaterdagochtend blijven bijeenkomen. 

 • Vraag om uitstel Spelen in Tokio groeit

  Steeds meer sportfederaties dringen er bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op aan om de Olympische Zomerspelen van Tokio, die gepland waren van 24 juli tot 9 augustus, uit te stellen. 

  Zaterdagmiddag schreef de USA Track and Field, het beheerorgaan van alle Amerikaanse atletieksporten, een brief aan het Amerikaans Olympisch Comité (USOPC), maar met een boodschap voor de organisator van de Spelen, het IOC: stel de Spelen uit. 

  'We begrijpen zeker en vast de gevolgen van zo'n vraag, en de moeilijke realiteit om een evenement als de Olympische Spelen af te stemmen op de agenda's van atleten, sportbonden en andere betrokkenen. Maar gewoon doordoen zou gezien de toestand niet in het belang van onze atleten zijn.' 

  Eerder vroeg ook al de Amerikaanse zwembond om uitstel. Ook het Noors Olympisch Comité en Glen Mills, oud-coach van atleet Usain Bolt, riepen al op tot uitstel. Zaterdag deed ook het Braziliaans Olympisch comité dat. 

  Het Japanse organisatiecomité gaf zaterdag nog aan dat de beslissing niet bij haar, maar bij het IOC ligt. 

  De Olympische vlam werd donderdag aangestoken zonder enige toeschouwers. ©EPA

 • Politie vroeg navigatiesystemen zoals Waze controles niet te ontwijken

  De politie heeft contact opgenomen met navigatiebedrijven als Waze, Coyote en TomTom. Hen is gevraagd om in de routebegeleiding van hun apps niet op omleidingen te wijzen om grens- en verkeerscontroles te ontwijken. Dat meldt de VRT en bevestigt de federale politie zaterdag.

   De bedrijven die dergelijke navigatiesystemen aanbieden, gaan hun software op vraag van de politie aanpassen zodat die controles niet meer ontweken kunnen worden. Momenteel zijn niet-essentiële verplaatsingen omwille van de uitbraak van het nieuwe coronavirus niet meer toegelaten. Aan de grenzen voert de politie controles uit.

  .

 • 'Grote Unie'

  De tien partijen die de minderheidsregering van premier Sophie Wilmès steunen, gaan volgende week een wetsvoorstel indienen dat de regering bijzondere machten toekent. De stemming zou dan donderdag volgen. Dat zijn ze zaterdagmiddag overeengekomen, maakt de premier zelf bekend op Twitter. 

  Het parlement stemt waarschijnlijk donderdag over de volmachten voor de regering-Wilmès. ©Photo News

 • Volkswagen: 'Fabrieksluiting zullen waarschijnlijk langer duren dan 2 à 3 weken'

  De CEO van de Duitse autofabrikant Volkswagen, Herbert Diess, plaatst zaterdag een rake boodschap op zijn LinkedIn-pagina. Hij acht de kans klein dat de situatie tegen begin of midden april zomaar opgelost is. 

  'Veel van onze fabrieken sluiten twee weken, in andere regio's zelf drie. Het is waarschijnlijk dat deze maatregelen langer nodig zullen zijn. Het is onwaarschijnlijk dat de verspreiding van het virus binnen een aantal weken zal gestopt zijn. We zullen erop voorbereid moeten zijn om langere tijd met deze bedreiging te leven.'

  Diess wijst er wel op dat meer dan 100.000 Volkswagens-werknemers in China de productie gradueel weer hervatten. 'De maatregelen zijn daar met grote discipline, zelfs exemplarisch, opgevolgd om de verspreiding van het virus te stoppen zelfs na de eerste indijking.'

   

  De gesloten Volkswagen-fabriek in het Spaanse Pamplona. ©EPA

 • Grootste stijging van aantal doden in Spanje

  Een Europees overzicht:

  In Spanje vielen er vrijdag 324 extra doden, wat het totale dodentol op 1.326 brengt. Het is de grootste stijging van het aantal doden op één dag tot nu toe. Het land zag al bijna 25.000 gevallen van het coronavirus bevestigd. De Madrileense overheid maakte vrijdag bekend dat het een groot congrescentrum in de hoofdstad, IFEMA, gaat omvormen naar een groot militair hospitaal, met bijna 5.500 bedden. 'De moeilijkste dagen komen nu', stelt verantwoordelijke voor de crisis Fernando Simon.

  In Nederland is zaterdagmiddag het aantal besmettingen op 24 uur met 637 toegenomen. Het aantal mensen dat positief testte op het coronavirus klokt zo af op 3.631 bij onze noorderburen. Er zijn 30 extra overlijdens, 136 mensen overleden al in totaal aan de ziekte. Vooral het aan België grenzende Noord-Brabant is fel getroffen. De Volkskrant meldt zaterdag dat ziekenhuizen uit andere provincies geweigerd hebben coronapatiënten uit die regio over te nemen. 

  In Duitsland is het aantal patiënten dat besmet is met corona vrijdag met 2.705 gevallen toegenomen. Het totale aantal bevestigde gevallen in Duitsland komt zo op 16.662. Er bezweken nog eens 16 mensen extra aan het virus, wat het totale dodentol op 47 brengt. Beieren is ondertussen de eerste Duitse regio die om vrijdag middernacht sterke beperkingen van het sociaal leven inlegde. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel overlegt zondag met de regionale leiders of andere deelstaten volgen in het opleggen van thuisisolement. Scholen waren al langer gesloten. In een interview met Die Welt geeft Jens Weidmann, Duits centraal bankier, aan dat een 'Duitse recessie nu onvermijdelijk is.' 

  In Italië, het zwaarst getroffen land qua aantal doden, sloten zaterdag ook de parken. Sport en spel is er niet langer toegestaan, tenzij binnen de onmiddellijke nabijheid van het huis. De Italiaanse autoriteiten kondigden vrijdagavond aan dat er in de daarop voorafgaande 24 uur 627 doden te betreuren vielen door het virus, wat het totale dodentol op 4.032 brengt. Het aantal gevallen steeg naar ongeveer 47.000.  

  Frankrijk beleeft het eerste weekend in lockdown, waarbij alleen de strikt noodzakelijke contacten en verplaatsingen buitenshuis nog toegelaten zijn. Het leger is ingezet voor een transfer van zieken vanuit de Elzas, een regio die fel getroffen is door het virus, naar andere regio's. 

 • Meer dan 1.000 gehospitaliseerden, maar 'nog lang niet aan maximumcapaciteit'

  Er lagen gisteren, vrijdag 20 maart, voor het eerst meer dan duizend patiënten met klachten als gevolg van een besmetting door het coronavirus in het ziekenhuis. Het ging om 1.089 bevestigde patiënten. Ongeveer een vijfde daarvan (238) ligt op intensieve zorg. 167 patiënten worden beademd. 

  Toch maakt interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht zich voorlopig geen zorgen over de capaciteit in de ziekenhuizen. Minder dan een derde van de voorziene bedden is op dit ogenblik bezet, claimt hij, en er worden nog altijd extra bedden vrijgemaakt. 

   

  Evolutie van het aantal hospitalisaties

 • Ook maatregelen na vijf april

  Het is 'weinig waarschijnlijk dat alle maatregelen na vijf april zullen kunnen worden losgelaten', stelt interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht. Helemaal verbazingwekkend is dat niet. Ook in andere Europese landen is al duidelijk dat de lockdown wel eens 'het nieuwe normaal kan worden.'

  Verder wenste hij geen uitspraken te doen over wanneer de piek van de epidemie zich zal voordoen. 'De maatregelen die we nu nemen zijn erop gericht om de curve af te vlakken. We stellen de piek, met een maximaal aantal gevallen over 24 uur, nu alleen uit. Wanneer de piek precies zal vallen, daar doe ik geen voorspellingen over.' 

  Het Nationaal Crisiscentrum waarschuwt ook voor de psychosociale gevolgen van de maatregelen die ze nam. Veel mensen zitten thuis, en dat heeft een impact, zo erkent ze. 'We roepen mensen op nieuwe vormen van ontspanning te zoeken, zoals lezen, koken of klussen, en routine in hun dag te blijven inbouwen.'

 • Geen recreatie, winkelbezoek mag geen familieuitstap zijn

  In de marge van de nieuwe cijfers geeft het Nationaal Crisiscentrum nog eens extra verduidelijking bij enkele maatregelen:

  • Recreatie is niet toegestaan, tenzij het gaat om wandelen, fietsen of joggen in de onmiddellijke nabijheid van de woning. 
  • Het is toegestaan om te winkelen of boodschappen te doen, maar dat mag 'geen familiebezoek worden'. Slechts één persoon per gezin mag naar de winkel. 
 • België: 558 nieuwe gevallen, 30 extra overlijdens

  Het aantal nieuwe besmettingen is de voorbije 24 uur nog sterk gestegen vergeleken met de vorige dagen. Er zijn 558 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat brengt het totale aantal besmettingen op 2.815. Dat maakte het Nationaal Crisiscentrum en de FOD Volksgezondheid zonet bekend. 

  Er zijn ook dertig mensen extra bezweken aan de gevolgen van het virus. Dat brengt het totale aantal overlijdens in ons land op 67. 299 patiënten moesten worden opgenomen op het ziekenhuis, wat het totaal op 1.089 brengt. Er liggen 74 mensen extra op intensieve zorgen, wat het totaal op 238 mensen brengt. 174 mensen onder hen worden beademd. 

  Bijna alle nieuwe overlijdens zijn mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Toch roept het centrum op tot waakzaamheid bij jongeren. 'Jonge mensen maken gelukkig geen ernstige ziekte mee. Maar ze kunnen het virus wel verspreiden. Het is daarom belangrijk dat iedereen, ook jonge mensen, hun gedrag aanpassen.'

   

  Een medisch centrum in Vilvoorde dat de ziekenhuizen moet ontlasten.

 • Kustpolitie treedt streng op tegen dagjestoeristen

  De kustpolitie gaat dit weekend strenge controles uitvoeren op dagjestoeristen of tweedeverblijvers, die speciaal dit weekend naar de kust zouden afzakken om te gaan uitwaaien of van het mooie weer te genieten. Wie geen geldige reden heeft, riskeert een boete. Allen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan. 

  De politiezone Blankenberge/Zuienkerke houdt wegblokkades op de invalswegen, maar zet ook motorrijders in. Er is ook federale politie te paard aanwezig en in samenwerking met de strandreddingsdiensten is er ook een drone actief. 

  Verder zullen er - aan de west- en oostkant van de kust - ook controles zijn aan de grenzen met de buurlanden. 'We hebben vrijdag al heel wat Nederlanders die naar België wilden komen, tegengehouden aan de grens', stelt Isolde Van Eenoghe, woordvoerster van politiezone Damme/Knokke-Heist. Ook dit  weekend zijn er controles, met ook politie te paard en mobiele camera's. 

  Eenzelfde verhaal aan de westkust. 'We controleren op verschillende plaatsen en tijdstippen. Grensarbeiders laten we door en ook dringende verplaatsingen staan we toe', aldus Ine Deburchgraeve van politiezone Westkust. 'Maar nog te vaak merken we dat wandelaars of tweedeverblijvers willen maken.'

  De controles hebben wel effect. Er werden vrijdag al vijftig procent minder personen teruggestuurd dan in de dagen voordien. 'We krijgen jammer genoeg nog regelmatig oproepen voor privéfeestjes of treffen we vier vrienden aan in een wagen. Er kwam zelfs een melding binnen van een restaurant dat nog altijd klanten binnenliet. Dat kan absoluut niet.'

 • Stroomverbruik flink lager sinds woensdag

  De maatregelen van de federale regering om het coronavirus te bestrijden hebben hun impact op het stroomverbruik in ons land. Dat blijkt uit cijfers die hoogspanningsnetbeheerder Elia vrijdagavond nog beschikbaar maakte. 

  Het piekverbruik ligt sinds de aankondiging van de quasi-lockdown op dinsdag 10 tot 15 procent lager dan gewoonlijk, zoals bijvoorbeeld in het begin van deze maand. Na de eerste reeks maatregelen, waarbij de horeca de deuren moest sluiten, was het piekverbruik al met 5 à 10 procent gezakt. 

  België viel deze week zo terug op het normale stroomverbruik tijdens weekends. Omdat de maatregelen in twee schijven werden aangekondigd, deden er zich geen problemen voor op het stroomnet om zich aan te passen aan de verminderde vraag. 

  We verbruikten minder stroom. © Sofie Van Hoof

 • Iran verwacht crisis binnen drie weken onder controle te hebben

  De Iraanse president Hassan Rohani gaf zaterdag aan dat de reisbeperkingen in het land en andere maatregelen om sociaal contact te beperken maar twee à drie weken meer zullen gelden. Hij verwacht dat de crisis tegen dan onder controle zal zijn. 

  'We moeten al het noodzakelijke doen om onze economische productie weer naar het normale niveau te krijgen', zei hij op de Iraanse staatstelevisie. Hij beschuldigde 'contrarevolutionairen' ervan de economische productie te willen stilleggen. 

  Iran is een van de zwaarst getroffen landen, na Italië en China, met 1.400 doden en bijna 20.000 bevestigde besmettingen. 

 • Iedereen slaat de hand aan de ploeg

  Twee verhalen uit onze weekendkrant illustreren mooi hoe in deze coronacrisis iedereen aan de bak moet:

  - Allerlei bedrijven scholen zich om, om de toevoer van bijvoorbeeld mondmaskers en ontsmettingsalcohol te verzekeren. 

  - En ook in de ziekenhuizen is een gigantische turnaround aan de gang, met specialisten die plots longexpert moeten worden. 

 • 1 op de 5 Amerikanen moet thuisblijven

  Bij het ingaan van het weekend verscherpten enkele Amerikaanse staten de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. De staten New York en Illinois kondigden vrijdagavond aan - in de voetsporen van Californië op donderdag - de bewegingsvrijheid van hun burgers in te perken. 

  Vooral New York, in de VS de broeihaard van besmettingen, grijpt drastisch in. Alle niet-essentiële bedrijven of winkels moeten tegen zondagavond acht uur de deuren gesloten hebben. Voor de 19 miljoen inwoners van de staat gaat het leven zo 'op pauze'. Boodschappen doen, langs de apotheek gaan of sporten kan nog, maar weinig anders dan dat. 

  In Illinois, dat 12 miljoen inwoners telt, valt het openbaar leven zaterdagavond om vijf uur al stil, maakte gouverneur J.B. Pritzker bekend. Met ook maatregelen in New Jersey en Connecticut en Californië komt dat erop neer dat tegen het eind van het weekend 1 op 5 Amerikanen verplicht thuiszit, berekende The New York Times. Volgens Reuters gaat het om 30 procent van de Amerikaanse economie.  

  Een landelijke shutdown is voorlopig niet aan de orde, volgens de Amerikaanse president Donald Trump. Hij sloot akkoorden met Mexico en Canada om de grenzen te sluiten voor al het verkeer dat niet-essentieel is. Maar hij viel vrijdag toch vooral op door zijn woordenwisseling met een journalist. 

  In de VS zijn er nu bijna bevestigde 18.000 gevallen. 239 mensen bezweken aan het virus. De staat New York neemt met 7.000 gevallen een groot deel van de besmettingen voor zijn rekening. Uit een studie van Columbia University blijkt dat zelfs als de VS hun overdracht met de helft kunnen vertragen, er nog altijd 650.000 gevallen mogelijk zijn in de komende twee maanden. 

 • Geen lokale gevallen in China

  Al voor de derde dag op rij zijn er in China geen besmettingen vastgesteld die lokaal zijn doorgegeven. De 'ground zero' van het coronavirus - dat voor het eerst werd vastgesteld op een dierenmarkt in de provincie Hubei - lijkt de ziekte lokaal onder controle te hebben. 

  Het aantal besmette personen dat uit andere landen China binnenkomt, stijgt wel. Het gaat om 41 nieuwe gevallen sinds vrijdag. Dat is meer dan gisteren, toen het aantal 'geïmporteerde gevallen' nog maar 39 bedroeg. In China vielen de afgelopen 24 uur zeven doden door het virus. 

   

  China heeft al voor de derde dag op rij geen lokale gevallen meer. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud