Recticel maakt isolatieboxen voor 2 miljard coronavaccins

©Photo News

Recticel denkt dit jaar meer dan 20 miljoen euro te verdienen met de verkoop van dunne, ultra-isolerende panelen voor boxen waarin Covid-19-vaccins vijf dagen lang aan min 70 graden kunnen worden bewaard.

Op die manier is Recticel een belangrijke schakel in de complexe logistieke ketting om de vaccins over heel de wereld te kunnen transporteren. Vooral de logistiek van mRNA-vaccins, van onder meer Pfizer en Biontech, is een grote uitdaging omdat die aan extreem lage temperaturen bewaard moeten worden.

Recticel gaat ervan uit dit jaar zowat 2 miljard vaccindosissen koel zullen blijven dankzij zijn isolatiematerialen.

Recticel produceert de isolatiepanelen in een fabriek in Slovenië. Daar zette het bedrijf vijf jaar geleden de joint venture Turvac op, samen met een lokale speler die een eigen technologie had ontwikkeld. Die hightechpanelen isoleren tot drie keer beter dan de klassieke Recticel-isolatie in uw huis.

Daarmee mikt Recticel onder andere op gebruik in diepvriezers en voor het transport van organen en vaccins. Zonder de extraatjes door de coronacrisis zou de joint venture dit jaar zo’n 5 miljoen euro omzet draaien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie