AstraZeneca levert Europa toch beloofde aantal vaccins

©REUTERS

Europa krijgt in het tweede kwartaal wel degelijk 180 miljoen dosissen van het coronavaccin van AstraZeneca. Dat meldde de farmareus woensdag.

Dinsdagavond meldde het persbureau Reuters nog dat AstraZeneca in het tweede kwartaal slechts 90 miljoen vaccins zou leveren, de helft minder dan beloofd. In het contract tussen de EU en AstraZeneca stond voor het tweede kwartaal een levering van 180 miljoen dosissen gestipuleerd.

De Brits-Zweedse farmareus was er woensdag als de kippen bij om het nieuws te ontkennen. Een woordvoerder van het bedrijf liet weten dat de productie in de Europese Unie weliswaar maar goed is voor de helft van de 180 miljoen te produceren vaccins, maar dat de rest wordt aangevuld via het internationale toeleveringsnetwerk.

'AstraZeneca bevestigt vandaag dat haar meest recente prognose voor het tweede kwartaal voor de levering van haar COVID-19-vaccin beoogt te presteren in overeenstemming met haar contract met de Europese Commissie', klonk het officieel.

De halvering van de AstraZeneca-leveringen zou ook gevolgen hebben voor de Belgische vaccinatiecampagne. Op de voorlopige planning van de overheid staat voor de maanden april, mei en juni de levering van in totaal 2,3 miljoen vaccins. Bijna de helft stond al voor april gepland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie