Advertentie
Advertentie

Belgische biofarma pompt 22 miljoen in Covid-19-behandeling

UCB en Fund+ trekken samen 22,7 miljoen euro uit voor een Belgische kandidaatbehandeling voor covid-19.

Het durffonds van het farmabedrijf UCB en het biotechfonds Fund+ investeren met andere partijen 22,7 miljoen euro in de spin-off ExeVir Bio, die een kandidaat-behandeling ontwikkelt op basis van lama-antilichamen.

Een kandidaat-behandeling voor Covid-19-patiënten ‘made in Belgium’, op basis van antilichamen van lama’s: dat is waar de nieuwe spin-off ExeVir Bio aan sleutelt, met de hulp van belangrijke Belgische biofarmaspelers.
Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, UCB Ventures, het biotechfonds Fund+ en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij geven samen de start-up ExeVir Bio de middelen om zijn potentiële antivirale behandeling voor Covid-19-patiënten versneld te ontwikkelen.

‘Een unieke samenwerking, die zich in een recordtijd heeft gevormd’, zegt Chris Buyse, managing partner van Fund+, dat de kapitaalronde organiseerde. Er werd 22,7 miljoen euro opgehaald.
VIB-wetenschappers onder aansturing van de professoren Xavier Saelens en Nico Callewaert toonden in preklinische studies aan dat bepaalde antilichamen van lama’s in staat zijn het coronavirus te neutraliseren. De therapie wil verhinderen dat het virus onze cellen binnendringt.

‘Dankzij de financiering kunnen we tegen het einde van het jaar met klinische studies beginnen’, onderstreept Torsten Mummenbrauer, de CEO van ExeVir Bio. De behandeling zou niet alleen gebruikt kunnen worden als therapie om Covid-19-patiënten te genezen, maar ook als middel om de ziekte te voorkomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie