Belgische reisban tegen VK: geen reizigers, wel cargo

©REUTERS

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) verduidelijkte zondagavond de reisban tegen het Verenigd Koninkrijk: reizigers zijn niet welkom, cargo wel.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) kondigde het zondagochtend in 'De Zevende Dag' al aan, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaf zondagavond de details. België sluit zijn grenzen voor 24u voor het Verenigd Koninkrijk, en dat doet dat zowel voor alle reizen via de lucht, per boot en per spoor. De ban is wel alleen gericht op individuele passagiers, cargo blijft buiten schot.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines besliste zondag al in de loop van de dag om zijn twee vluchten op maandag te schrappen. Al was er wel onzekerheid, want het bedrijf wist toen nog niet of de reisban ook gold voor reizigers in transit. 'Een meerderheid van de reizigers uit het Verenigd Koninkrijk neemt een aansluitende vlucht naar Afrika.' 's Avonds verduidelijke Verlinden dat de ban ook gold voor reizigers in transit.

Treinmaatschappij Eurostar greep ook al in de loop van de dag in in en kondigde aan dat er maandag geen treinen zullen rijden op het traject Londen-Brussel-Rotterdam-Amsterdam. Zondagavond bleek dat sowieso niet meer aan de orde, nadat de Franse regering haar eigen reisban voor 48 uur aankondigde. Het is nog niet duidelijk of België zijn reisban gaat verlengen. Daarvoor wacht het het Europees overleg van maandagochtend af, klinkt het op het kabinet-De Croo.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie