Advertentie

Biden: 'Alle Amerikanen mogen vanaf 19 april aanschuiven voor vaccin'

©AFP

In de Verenigde Staten lopen de gefaseerde inentingen ten einde. Vanaf 19 april kunnen alle volwassen Amerikanen een vaccinafspraak maken.

'Vanaf 19 april heeft elke volwassene in elke staat, elke volwassene in dit land, het recht in de rij te gaan staan voor een coronavaccin. Geen verwarrende regels en geen verwarrende beperkingen meer', zei de Amerikaanse president Joe Biden in een toespraak vanuit het Witte Huis.

Biden deed zijn uitspraken na een bezoek aan een vaccinatiecentrum in Virginia ter gelegenheid van de 150 miljoenste prik. 'We hebben al meer mensen gevaccineerd dan eender welke natie op aarde.'

Door het opheffen van de gefaseerde inentingen hopen de Amerikaanse autoriteiten dat er meer mensen sneller gevaccineerd kunnen worden, verklaarde woordvoerster Jen Psaki van het Witte Huis eerder al op een persconferentie. België zweert bij de vaccinatie bij de 'cohortes' op leeftijd, cohortes die ook bij de aanleg van de reservelijsten gerespecteerd worden.

Megavaccinaties in sportstadions

Joe Biden over de versnelde uitrol van vaccinaties in de Verenigde Staten

Biden zette sinds zijn aantreden in januari een turbo op de vaccinuitrol, onder meer door een samenwerking op poten te zetten tussen de farmareuzen Merck en Johnson & Johnson en met 24/7 megavaccinatiesites in sportstadions.

Biden voegde eraan toe dat andere landen over enkele maanden moeten profiteren van het vaccinatiesucces van de Amerikanen. Hij hoopt dat de Verenigde Staten tegen het einde van de zomer over meer vaccins beschikken dan nodig en dat ze dan arme landen kunnen helpen.

Zolang het vaccin niet overal ter wereld beschikbaar is en het virus nog niet in alle landen verslagen is, 'zullen we niet helemaal veilig zijn', klonk het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie