Grafiek van de dag

Corona dodelijker in Europa dan in China

Testsite in Luik ©BELGA

Het coronavirus heeft tot nu toe ruim 7.500 levens geëist. De meeste daarvan in China (3.230 tot en met gisteren), het land dat tot nu toe het hardst getroffen is door het virus. Toch is de situatie in een aantal landen zorgwekkender. Italië telt 2.158 doden, Spanje 509, maar in beide landen loopt de dodentol op aan een veel sneller tempo dan in China.

Twintig dagen na de tiende dode waren in China 1.112 sterfgevallen geteld, in Italië is dat bijna het dubbele. Daar is het aantal doden dagelijks met ruim 31 procent gestegen. Frankrijk volgt een nog iets steilere curve dan Italië, de dagelijkse groei bedraagt daar 36 procent. In buurland Spanje gaat het nog harder: per dag stijgt de dodentol met 49 procent. Dat wil zeggen dat er elke twee dagen bijna een verdubbeling van het aantal slachtoffers is.

China en Zuid-Korea hebben het virus onder controle gekregen, nu zijn alle ogen gericht op Europa. Italië toont de eerste voorzichtige tekenen die in de richting van herstel gaan. De besmettingen nemen daar voorlopig niet meer exponentieel toe, al is dat voor het aantal doden nog niet het geval. In Duitsland, Spanje en Frankrijk blijft het aantal besmettingen nog exponentieel groeien, net als de sterfgevallen. Die trend zal zich naar verwachting de komende dagen nog doorzetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie