Advertentie

Coronapas verplicht in alle Belgische bioscopen

©BELGA

Vanaf vrijdag 29 oktober moeten alle bezoekers van de Belgische bioscopen een Covid Safe Ticket voorleggen. Dat heeft de Federatie van Cinema's beslist.

Het Overlegcomité besliste dinsdag dat het Covid Safe Ticket (CST) een belangrijke rol zal spelen bij het indijken van de vierde coronagolf. Behalve in de horeca en de fitnesscentra wordt de coronapas vanaf 1 november ook verplicht voor evenementen vanaf 200 aanwezigen binnen en 400 mensen buiten. In Brussel en Wallonië liggen die drempels lager.

In een reactie op die beslissing heeft de Federatie van Cinema's alle uitbaters gevraagd om vanaf vrijdag 29 oktober het CST te controleren voor elke voorstelling, ongeacht het aantal bezoekers. 'Voor de veiligheid van het publiek en het personeel', luidt het in een persbericht.

De sectororganisatie wijst erop dat de uniforme regel in ons land de duidelijkheid ten goede komt. 'De controle van het CST zal het bovendien mogelijk maken om het mondmasker af te zetten, zodat het publiek ten volle kan genieten van de film en van snacks en drankjes in de zaal', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie