Crisiscentrum: ‘Breng attest mee bij woon- werkverkeer'

Een attest voorkomt een discussie bij een eventuele politiecontrole. ©Photo News

Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken doet een aanbeveling aan iedereen in ons land die zich moet verplaatsen om naar zijn werk te gaan: breng een document mee van uw werkgever om te bewijzen dat u echt nodig bent op uw job.

‘Het is nog geen verplichting, maar we doen toch deze aanbeveling om de controles door de politie te vergemakkelijken. Zo kunnen mensen sneller bewijzen dat ze echt onderweg zijn naar hun werk’, verduidelijkt Yves Stevens, de woordvoerder van het Crisiscentrum.

Voor de Vaste Commissie van de Lokale Politie, die alle lokale politiekorpsen overkoepelt, moet ons land nog een stap verder gaan en een verplicht attest invoeren voor alle verplaatsingen. ‘In Frankrijk moeten mensen al langer een document bij zich hebben met daarop het tijdstip dat ze vertrokken en een van de nog toegelaten redenen voor de verplaatsing, zoals woon-werkverkeer of een medische reden. We hebben deze week met hoogdringendheid voorgesteld dat ook in ons land in te voeren’, stelt Nicolas Paelinck, de voorzitter van de Vaste Commissie. ‘Zo vermijd je onnodig contact bij een politiecontrole en kan je het document tonen vanachter het venster.’

‘Het is niet uitgesloten dat zo’n attest alsnog wordt ingevoerd als er echt nood aan is op het terrein. Alle maatregelen zijn heel snel genomen en snel geïmplementeerd. Ze worden elke dag geëvalueerd en bijgestuurd’, zegt Stevens van het Crisiscentrum.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie