Advertentie

Drempel voor verdere versoepelingen bereikt

©Kristof Vadino

Het aantal coronapatiënten op intensieve zorg is gezakt tot onder 500. Daarmee is de drempel voor onder meer de heropening van de horeca op 9 juni bereikt.

Er liggen minder dan 500 covidpatiënten op intensieve zorg in de Belgische ziekenhuizen. Het gaat om 491 patiënten, woensdag waren dat er nog 508. 

Een daling tot onder de drempel van 500 was voor de regering en de virologen een voorwaarde voor de extra versoepelingen die op 9 juni moeten ingaan. Voor het eerst sinds oktober kunnen cafés en restaurants dan opnieuw volk binnen ontvangen, mogen indoorevenementen plaatsvinden met 200 mensen, gaan bioscopen en jacuzzi's weer open en mogen opnieuw vier personen thuis uitgenodigd worden.

Een andere voorwaarde is dat alle 65-plussers en minstens 80 procent van de risicopatiënten hun eerste coronavaccin hebben gekregen. Ruim 9 op de 10 65-plussers is intussen gevaccineerd.

Het laat de politiek ook toe na te denken over verdere versoepelingen aan het begin van de zomer. Het Overlegcomité van 4 juni buigt zich over de voorwaarden voor evenementen, jeugdkampen en reizen. In een eerder plan hoopte de federale regering vanaf begin juli 2.500 mensen outdoor toe te laten en de jeugdkampen in bubbels van 100 personen te organiseren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie