Florida telt 15.000 nieuwe coronabesmettingen op een dag

Een vrouw met Mickey Mouse-masker bezoekt Disney World in Orlando, Florida. ©AFP

De Amerikaanse staat Florida telt vanaag 15.000 nieuwe coronabesmettingen, meer dan het record dat in New York geregistreerd werd op de piek van de uitbraak.

Volgens persbureau Reuters zijn er enkel in de Verenigde Staten - als geheel- in Brazilië en India meer besmettingen geregistreerd in de afgelopen 24 uur. Zelfs op het hoogtepunt van de uitbraak in april in de stad New York werden daar 'slechts' 12.847 besmettingen op een dag geteld.

Het recordaantal nieuwe covid-19-gevallen volgt een dag na de heropening van pretpark Disney World in de staat aan de oostkust. Florida is de derde dichtst bevolkte staat van de VS, en gezondheidszorgwerkers vrezen dat de capaciteit van de diensten intensieve zorgen in de staat mogelijk niet zal volstaan.

Ook in Arizona, Californië en Texas blijft het aantal besmettingen en hospitalisaties stijgen.

In verschillende zwaar getroffen staten blijven manifestanten op straat komen om te protesteren tegen anti-coronamaatregelen, omdat ze de individuele vrijheid zouden inperken en de economie schade toebrengen.

Ook president Donald Trump heeft herhaaldelijk gepleit voor de herlancering van de economie. Hij wil ook dat de scholen zo snel mogelijk terug open gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie