Frankrijk worstelt met sterke toename besmettingen

©AFP

De lokale autoriteiten van Parijs en de regio rond Marseille krijgen extra bevoegdheden om de piek in corona-infecties aan banden te leggen.

De Franse regering heeft vrijdag Parijs en het Bouches-du-Rhône-gebied rond Marseille aan de Middellandse Zee uitgeroepen tot rode zones met een hoog risico op coronavirusinfecties. De zet komt er na een sterke toename van het aantal besmettingen de voorbije twee weken.

Het regeringsbesluit is vrijdag in het staatsblad gepubliceerd en geeft lokale autoriteiten de bevoegdheid gepaste maatregelen te nemen. Zo kunnen ze de bewegingsvrijheid van mensen weer inperken, restaurants en bars sluiten of het openbaar vervoer aan banden leggen. Eerder deze week verplichtten Parijs en Marseille ook al mondmaskers op straat.

14 dagen quarantaine

Door de piek in de infecties heeft het Verenigd Koninkrijk Frankrijk op de lijst met landen geplaatst waarvan de inwoners 14 dagen in quarantaine moeten na aankomst in het land. Ook België, Spanje en Nederland haalden die lijst al. Frankrijk betreurt die maatregelen en overweegt een identieke quarantaineplicht voor Britse reizigers, tweette de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Clément Beaune vrijdag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie