'Kloof tussen kantoorfans en huismussen dreigt'

©Wouter Van Vooren

Nu een geleidelijke terugkeer naar de werkvloer eraan komt, dreigt een kloof tussen twee groepen werknemers te ontstaan. Enerzijds wil bijna 47 procent opnieuw halftijds naar kantoor, anderzijds zijn er ook fervente thuiswerkers.

Dat blijkt uit een bevraging van de hr-dienstenverlener Acerta en de jobsite StepStone bij 3.000 werkende Belgen. De mogelijkheid om vanaf 9 juni terugkeermomenten te organiseren wordt met open armen onthaald. 47 procent van de ondervraagden wil minstens halftijds terugkeren naar de werkvloer zodra dat kan. 'Het toont aan dat ze voor bepaalde activiteiten snakken naar een gemeenschappelijke kantooromgeving', zegt Hannelore Van Meldert van Acerta.

Moet ik verplicht naar de werkvloer op een terugkomdag?

Vanaf 9 juni zullen terugkeermomenten naar het werk mogelijk zijn. Kan uw werkgever u verplichten om dan naar kantoor te komen?

Voor 39 procent van de bevraagden is de vaccinatie dan weer doorslaggevend om weer halftijds naar kantoor te gaan. Acerta onderstreept daarbij het woordje 'halftijds'. 'Het is intussen duidelijk dat we niet meer met zijn allen voltijds weer naar de werkvloer zullen gaan. Na corona wordt het hybride werken de nieuwe standaard', zegt Van Meldert. Bedrijven zoals Telenet sleutelen al aan een mix van thuiswerk voor taken die focus vragen en kantoorwerk voor ontmoeting en creativiteit.

Dreigende kloof

De grote bereidheid om naar kantoor terug te keren houdt wel gevaren in voor bedrijven. Meer dan de helft van de werknemers is namelijk nog niet klaar om opnieuw meerdere dagen per week op de werkvloer door te brengen. Daardoor dreigt een kloof tussen de 'kantoormensen' en de fervente thuiswerkers, die hun home office prima vinden.

Teams zoeken best zelf een thuiswerkformule die voor hen werkt.
Hannelore Van Meldert
Acerta

'Bedrijven moeten nu hun huiswerk maken: hoe gaan ze de terugkeer naar kantoor in goede banen leiden? Maar ook: hoe waken ze erover dat teams niet in twee gesplitst worden tussen 'huismussen' en 'kantoormussen'. Teams gaan daar best zelf mee aan de slag om te bouwen aan een thuiswerkformule die voor hen werkt. De terugkeer naar kantoor moet een toegevoegde waarde bieden voor de job', zegt Van Meldert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie