Lagardère schrapt 180 jobs in taxfreeshops Zaventem en Charleroi

Lege parkeerplaatsen aan Brussels Airport. ©Photo News

De groep Lagardère Travel Retail, die in ons land een dertigtal winkels uitbaat waarvan 25 taxfreeshops in Brussels Airport en twee in de luchthaven van Charleroi, schrapt 180 van de 550 jobs.

Dat heeft de directie maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad, zegt vakbondssecretaris Renzo Guerriti (BBTK). Het is nog onduidelijk in welke winkels jobs sneuvelen.

'De beslissing is het gevolg van de drastische terugval van het aantal reizigers op beide luchthavens door de coronacrisis. Het bedrijf verwacht dat de situatie pas tegen 2024 weer volledig genormaliseerd zal zijn', zegt Guerriti. De in de wet-Renault voorziene onderhandelingen over het collectief ontslag gaan van start op maandag 15 juni.

De vakbonden zullen er tijdens die onderhandelingen alles aan doen om zo veel mogelijk jobs te redden.

Hoewel ze 'er enorm van geschrokken zijn dat 30 procent van het personeel aan de deur gezet wordt', is bij de vakbonden ook wat begrip voor de beslissing. 'Zonder reizigers kunnen die winkels op de luchthavens vanzelfsprekend niets verkopen', zegt Guerriti.

Ook vakbondsvrouw Kristel Van Damme (ACV Puls) wijst er in een reactie op dat het bedrijf het slachtoffer is van een 'externe' en niet van een 'interne' factor, zoals een ontoereikend businessplan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie