Grafiek van de dag

Meeste coronadoden in Italië

©mediafin

Met 3.405 mensen heeft Italië het trieste record van hoogste aantal doden door het coronavirus wereldwijd. In China zijn tot nu toe officieel 3.259 slachtoffers geteld en komen er nagenoeg geen bij. 

De laatste vier dagen vielen nog spijtige records te noteren. Elke dag zijn telkens meer mensen aan het coronavirus overleden. In totaal kostte Covid-19 al aan 9.785 mensen het leven.

Bekijken we de dodentol per land per dag, dan hebben zeven van de tien dodelijkste dagen zich voorgedaan in de laars van Europa. China had er twee, Spanje een. In dat laatste land neemt de dodentol nog exponentieel toe. Gemiddeld groeit het sterftecijfer er dagelijks met 23 procent.

Een opvallende uitschieter is Duitsland. Van de 13.979 gerapporteerde besmettingen zijn er slecht 43 doden. De sterftegraad ligt er op 0,2 procent, ver onder de 7,9 procent in Italië. Het land heeft een oudere bevolking en schrijft die hoge sterftegraad toe aan het feit dat veel besmette mensen al oud en ziek waren.

Duitsland wijt dat lage percentage aan een rigoureuze screening, waardoor het land snel heeft kunnen ingrijpen. Daarnaast telt Duitsland het hoogste aantal bedden op intensieve zorgen, wat een groot verschil kan maken tussen leven en dood: 29,2 per 100.000 inwoners tegenover 12,5 per 100.000 in Italië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie