Nederland versoepelt op 28 april en opent terrassen

De Nederlandse premier Mark Rutte. ©AFP

Hoewel het aantal coronabesmettingen er stijgt en de druk op de zorg groot is, heeft de Nederlandse regering een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Onder meer de terrassen gaan volgende week woensdag weer open.

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft dinsdagavond een reeks versoepelingen van de coronaregels aangekondigd. Op woensdag 28 april verdwijnt de avondklok en mogen Nederlands thuis twee in plaats van één bezoeker ontvangen. Ook de terrassen gaan die dag onder voorwaarden weer open. In ons land is dat pas op 8 mei.

Nederlandse cafés en restaurants zullen tussen 12 en 18 uur klanten mogen ontvangen. Per terras zijn maximaal 50 personen toegelaten en er moet worden gereserveerd, al kan dat ter plekke. Om te shoppen in niet-essentiële winkels moet niet langer een afspraak worden gemaakt en studenten in het hoger onderwijs kunnen een dag per week de lessen fysiek bijwonen.

De Nederlandse premier Mark Rutte noemt de versoepelingen ‘ongelooflijk spannend’ maar ‘verantwoord’.

Coronaopstoot

Nederland heeft moeite om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen. Onze noorderburen telden de voorbije twee weken 563 coronabesmettingen per 100.000 inwoners. In ons land waren dat er 467. Het aantal ziekenhuisopnames voor covid zit op het hoogste peil van het jaar.

Rutte noemt de versoepelingen ‘ongelooflijk spannend’ maar ‘verantwoord’. Hij wijst erop dat er een afname van het aantal ziekenhuisopnames wordt verwacht. 'Besturen is het nemen van acceptabele risico's', verdedigde hij de beslissing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie