Advertentie

Ook Universiteit Antwerpen maakt mondmasker opnieuw verplicht

De stadscampus van de UAntwerpen in de Prinsstraat. ©wikipedia

Twee dagen na de universiteit van Gent gaat ook de unief in Antwerpen over tot een algemene mondmaskerplicht.

De Universiteit van Antwerpen maakt het dragen van een mondmasker vanaf komende maandag weer breed verplicht op alle campussen. Het dragen van een mondmasker was al van bij de start van het academiejaar verplicht maar er gold een uitzondering: al zittend en wanneer er 1,5 meter afstand gerespecteerd kon worden moest er geen mondmasker gedragen worden. Die uitzondering valt nu weg, waardoor opnieuw een algemene mondmaskerdracht van kracht wordt zowel binnen als buiten.

'We geven hiermee een signaalfunctie naar de politiek en de rest van de maatschappij dat er iets moet gebeuren om de opmars van het coronavirus een halt toe te roepen', zegt woordvoerder Peter De Meyer. 'We willen in het belang van onze studenten zoveel mogelijk het on-campus lesgeven veilig stellen'. De universiteit heeft geen zicht op de concrete toename van het aantal besmettingen binnen de muren. 'Maar het lijdt geen twijfel dat er een stijging is'.

De universiteiten in ons land hanteerden al van bij de start van het academiejaar strengere mondmaskerregels dan de hogescholen. 'We willen nu opnieuw onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en de voorhoede nemen in het debat', aldus De Meyer.

De UAntwerpen werkt ook voor alle niet strikt onderwijsgerelateerde activiteiten, zoals doctoraatsverdedigingen en proclamaties met een Covid Safe Ticket.

Twee dagen geleden besliste ook de universiteit in Gent om het mondmasker vanaf maandag 25 oktober weer breed te verplichten door de stijgende coronacijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie