Advertentie

Pfizer levert 5,4 miljoen dosissen in de zomer

Ons land kreeg van de vaccinproducent Pfizer zicht op het aantal dosissen die het bedrijf in de zomer zal leveren. ©AFP

Het farmaduo Pfizer/BioNTech levert in juli, augustus en september 5,4 miljoen dosissen van zijn coronavaccin aan ons land. Dat meldt Dirk Dewolf, de topman van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid.

Er is goed nieuws over de voortgang van de vaccinatiecampagne. Na wat doemberichten over potentiële tegenslagen in leveringen komt volgende week een massa dosissen vaccin naar ons land. Pfizer/BioNTech levert 733.000 dosissen, Moderna 77.000, Janssen 86.000 en AstraZeneca 335.000.

Daarnaast bevestigt Pfizer dat het in de zomer nog eens 5,4 miljoen dosissen levert. Dat zijn er in juli, augustus en september 415.000 per week voor België. Vlaanderen hoopt alvast dat er in de eerste weken van juli het hoogste aantal dosissen komt. Daarmee is de hoop om zo dicht mogelijk tegen 11 juli elke volwassen Vlaming een eerste prik te kunnen geven, zoals Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) beloofde, nog niet opgegeven.

668.000
coronaspuitjes
De komende week zet Vlaanderen 668.000 coronaspuitjes.

De komende week zet Vlaanderen 668.000 coronaspuitjes. Daarvan is net iets meer dan de helft bedoeld voor een eerste prik, de rest voor tweede inentingen. De week erop worden 677.000 spuitjes gezet.

Vlaanderen werkt ook aan een regeling om vakantiegangers hun tweede prik nog te laten inhalen. Wellicht zal het gaan om een beperkte periode van enkele weken vanaf einde augustus tot mogelijk begin oktober. Het advies is wel sowieso op een uitnodiging voor een eerste prik in te gaan, want helemaal ongevaccineerd op reis vertrekken wordt afgeraden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie