Reissector op waakstand wegens coronavirus

Minstens 118 Belgen zitten vast in het H10-hotel in Tenerife.

Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor Spanje gewijzigd. Touroperatoren zijn waakzaam.

Nadat zeker 118 Belgen in een hotel in Tenerife in quarantaine zijn gezet door de uitbraak van het coronavirus, heeft Buitenlandse Zaken zijn reisadviezen voor Spanje aangepast na de besmettingen op Tenerife. De overheid raadt een reis naar Spanje niet af, maar draagt reizigers wel op waakzaam te zijn.

 

TUI-klanten die in de loop van de week op Tenerfie een verblijf in het getroffen hotel hadden geboekt, moeten een ander hotel of andere bestemming kiezen. 'TUI zal opdraaien voor de extra kosten', zegt woordvoerder Piet Demeyere. 'Voor klanten die elders in Tenerife verblijven, verandert niets.'

Reizigers die vandaag of morgen een verblijf hadden geboekt in het hotel dat in quarantaine geplaatst is vanwege het coronavirus, moeten een ander hotel of een andere bestemming kiezen. TUI compenseert de extra kosten.
Piet Demeyere
Woordvoerder TUI

Van het reisagentschap Corendon verblijven acht gasten in het hotel, van wie zes Belgen.'De Spaanse autoriteiten zijn in de lead en hun instructies moeten ook worden gevolgd. Onze reisleiding heeft veelvuldig telefonisch contact met de acht hotelgasten', zegt woordvoerster Audrey Denkelaar. Sunweb, dat twee klanten in het quarantainehotel heeft, heeft elders op het eiland nog een honderdtal andere Belgen zitten. Ook zij 'monitoren de situatie'.

Voorlopig blijft het vliegverkeer tussen België en Tenerife overeind. Ook de verbinding met Italië, waar dit weekend een grote uitbraak van corona was, blijft ongewijzigd. 'Wij staan in continu overleg met de federale overheidsdienst Volksgezondheid en volgen de richtlijnen. Op dit moment zijn geen bijkomende maatregelen nodig', zegt Ihsane Chioua Lekhli, de woordvoerster van Brussels Airport. Wel wordt ingezet op preventie met informatiefolders voor passagiers en het personeel.

Ook voor Zuid-Korea en Iran is het reisadvies van Buitenlandse Zaken verstrengd. Niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie