opmerkelijk

Restaurantreservaties pieken tijdens persconferentie Veiligheidsraad

©Photo News

De Belg hunkert naar eens goed gaan eten. Tijdens de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad woensdag, waarin bevestigd werd dat de horeca vanaf maandag heropent, zagen de platformen Resengo en Resto.be de reservaties door het dak gaan.

Op het moment dat de Nationale Veiligheidsraad woensdagnamiddag het nieuws bevestigde dat horecazaken vanaf maandag weer de deuren mogen openen, liep het meteen storm op Resengo en Resto.be, twee softwareplatformen waarmee restaurants online hun reservaties kunnen beheren. In amper een paar uur tijd kwamen alles samen 90.000 reservaties binnen. Resengo telt bijna 2.000 klanten België, bij Resto.be zijn dat er 2.500. 

Bij Resengo werden 63.418 reservaties geregistreerd. Ter vergelijking: op woensdag 3 maart, nog voor de lockdown, waren dat er 44.998. Opmerkelijk: de piek van de reservaties viel woensdag samen met het moment waarop de Veiligheidsraad om 16 uur aan de persconferentie begon. Bij Resto.be kwamen vanaf halfvijf in de namiddag in een paar uur tijd 27.800 reservaties binnen, tegen zo'n 50.000 op een normale dag voor de coronacrisis. '80 procent van de reservaties zijn meteen voor volgende week', zegt Paul Slootmans, CEO en mede-eigenaar van Resto.be.

Resengo, in 2019 goed voor een omzet 3,2 miljoen euro, is de voorbije maanden blijven doorwerken. 'De reservaties zijn altijd blijven openstaan, alleen hebben we de agenda’s van onze klanten dichtgezet. Tot 8 juni kon je dus niet reserveren', zegt CEO en eigenaar Dirk Gypen. Resengo stelde de optie open om cadeaubonnen te verkopen, waarvan er ruim 40.500 werden verkocht, voor een waarde van 2,7 miljoen euro. Er was ook de mogelijkheid bestellingen te plaatsen voor afhaalmaaltijden. Daarvan werden er ruim 137.000 geplaatst voor een waarde van ruim 10 miljoen. 

Ook Resto.be schakelde na de lockdown over op een module waarbij ook afhaalmenu's konden worden aangeboden. 'De eerste weken was dat beperkt, maar daarna kwam dat wel duidelijk op gang', zegt Slootmans. 'Veel restaurants geven aan dat ze er ook na het heropenen mee willen doorgaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie