Advertentie
netto

Sunweb-klanten krijgen geld niet terug maar kunnen gratis omboeken

©JONAS LAMPENS

Klanten van Sunweb Group kunnen hun vakantie tot twee weken voor vertrek gratis omboeken. Wie annuleert, krijgt zijn geld niet terug, ook al heeft de Europese Commissie deze week aangestipt dat dit een recht is.

De optie om een geboekte reis om te boeken, geldt vanaf woensdag 20 mei en in eerste instantie tot 31 augustus, voor alle zonvakanties geboekt bij de merken Sunweb en Eliza was here. Wie wil omboeken, kan kiezen uit alle vakanties die momenteel beschikbaar zijn, van winterzonvakanties tot lente- en zomervakanties volgend jaar. 

Aarzelen

Sunweb Group zegt met de omboekoptie de onzekerheid te willen wegnemen bij klanten die een reis hebben gepland, maar zich door het coronavirus niet op hun gemak voelen om te vertrekken. 'Veel klanten aarzelen door het coronavirus om straks - wanneer het weer kan en mag - alsnog op reis te vertrekken', zegt commercieel directeur Tim Van den Bergh. 'We hebben begrip voor hun twijfels en willen hen de kans bieden om op reis te gaan wanneer zij daar weer klaar voor zijn.'
Vorige week kondigde de groep aan de prijzen een jaar lang te bevriezen van de reizen die wegens het coronavirus geannuleerd moeten worden. 

Geen terugbetaling

Sunweb geeft expliciet aan dat het voorlopig geen reizen zal terugbetalen die geannuleerd werden door de coronacrisis. Nochtans heeft de Europese Commissie deze week aangestipt dat zo’n terugbetaling een recht is.
Maar dat is “op dit moment financieel onhaalbaar voor de sector”, zegt Sunweb. 'Dit zal onherroepelijk tot faillissementen leiden waarbij uiteindelijk de reiziger het grootste slachtoffer is. Sunweb Group blijft daarom vasthouden aan vouchers (een bon, red.) in het belang van de reizigers, waarbij de aanbevelingen vanuit de Europese Commissie in acht worden genomen.'

Voucher

Ook minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) pleit ervoor om eerst met een vouchersysteem te werken, die na een jaar kunnen worden omgezet in een terugbetaling. 'De sector onderzoekt daarom momenteel, in samenwerking met minister van Economie en Consumenten Nathalie Muylle, welke respons zij zullen geven richting Europese Commissie over het gebruik van de vouchers en de verlenging ervan na 20 juni', zegt Sunweb.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie