Vanaf 10 juni meer bezoek in woon-zorgcentra

In woon-zorgcentra is vanaf volgende week weer meer bezoek toegelaten. ©Photo News

Bewoners van woon-zorgcentra en autonome assistentiewoningen kunnen vanaf volgende week onder bepaalde voorwaarden meer bezoekers ontvangen en de voorziening verlaten. Dat meldt de Taskforce Zorg.

Afgelopen woensdag besliste de Nationale Veiligheidsraad de lockdownmaatregelen in ons land verder te versoepelen. Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames in gunstige zin blijft evolueren, mag iedereen vanaf volgende week weer meer contacten hebben.

De beslissing zette de Taskforce Zorg ertoe aan een nieuwe regeling uit te werken voor bewoners van woon-zorgcentra en autonome assistentiewoningen. Zij krijgen onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om meer bezoekers te ontvangen en de voorziening te verlaten.

Veiligheidsprincipes

De nieuwe regels gelden vanaf 8 juni in de autonome assistentiewoningen en vanaf 10 juni in de woon-zorgcentra. Ook voor bezoek aan cafetaria en restaurant worden aanpassingen voorzien. 'Elk woon-zorgcentrum werkt een eigen bezoekersregeling uit met duidelijke veiligheidsprincipes', klinkt het. De bezoekmogelijkheid kan anders zijn per afdeling en zelfs per bewoner, afhankelijk van de mogelijkheden en de risico's. 

Daarnaast blijven bepaalde voorschriften gelden: 1,5 meter afstand bewaren, een mondmasker dragen binnen, een correcte handhygiëne toepassen, voldoende reinigen, verluchten en desinfecteren en elk bezoek registreren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie