netto

Werknemers namen in juli eindelijk vakantiedagen op

©Kim van Dam

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis nemen werknemers weer meer wettelijke vakantiedagen op. Het percentage wettelijke vakantie in juli lag ongeveer op hetzelfde niveau als in juli 2019.

De voorgaande maanden werden procentuele verschillen van -19,07 procent (mei) tot -34,84 procent (maart) opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenleverancier SD Worx.

In april, traditioneel een populaire maand voor verlof wegens de paasvakantie, lag het aantal opgenomen vakantiedagen 32 procent lager dan vorig jaar.

Werknemers in Belgiƫ hadden tot de start van de zomervakantie flink minder vrije dagen genomen dan in 2019. De maand juli blijkt vergelijkbaar met de voorgaande jaren, en ligt slechts 0,06 pct onder het niveau van juli vorig jaar. 'Zoals verwacht werden er wettelijke vakantiedagen, die lang werden uitgesteld, opgenomen. Van april tot juni zaten we fors onder de gemiddelden die we in voorgaande jaren hadden gezien', aldus Bart Pollentier, directeur van het kenniscentrum bij SD Worx.

Voor zowel de bedienden (20,86 pct tegenover 20,01 pct) als de arbeiders (22,16 pct tegenover 21,80 pct) was het percentage wettelijke vakantiedagen in juli 2020 bijna gelijk aan de cijfers van juli 2019. In april, traditioneel een populaire maand voor verlof wegens de paasvakantie, lag het aantal opgenomen vakantiedagen 32 procent lager dan vorig jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie