Advertentie

Cultuur: onze 58 tips voor uw najaar

©Filip Ysenbaert

Het najaar van 2023 biedt opnieuw veel moois om naar uit te kijken. Van Mark Rothko tot de film Napoleon: dit zijn de favorieten voor het najaar van onze cultuurredactie.

In eigen land kunt u dit najaar onder meer de stillevens van James Ensor bewonderen. Wat verder - in Parijs - raden we onder meer Mark Rothko aan. Dit zijn 14 expo's om dit najaar naar uit te kijken.

Dit najaar kunt u in de cinemazalen het regiedebuut van Veerle Baetens gaan bekijken. Maar ook voor wie liever thuis naar Netflix, Apple TV+ of Streams kijkt, is er een mooi aanbod. Dit zijn onze cinema- en streamingtips voor het najaar.

Een van de grote sterren uit de opera komt naar Antwerpen, het Brussels Jazz Orchestra viert zijn dertigste verjaardagstournee en in Gent pakt Opera Ballet Vlaanderen uit met twee choreografieën van balletklassiekers. Het zijn 3 van de 21 voorstellingen die u volgens ons niet mag missen.

Graag tippen we ook acht boeken die uitkomen. Denk aan de opvolger van ‘Drift’, waarmee de Nederlandse Bregje Hofstede zich in 2018 op de kaart zette. Of een van de opwindendste gebeurtenissen van het literaire najaar: de verschijning van de biografie van Claus, neergepend door meesterverteller Mark Schaevers.

Ook de muziekliefhebber krijgt heel wat lekkers voorgeschoteld. We sluiten deze cultuurtips af met onze vijf albumtips, van Brihang tot Melanie De Biasio.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie