Advertentie
Advertentie

Select | Tips voor binnen en buiten

©rv

De Tijd selecteert elk weekend cultuurtips voor binnen en buiten.

Erfgoed

Open Monumentendag | Zondag, openmonumentendag.be

De 33ste editie van de Open Monumentendag staat in het teken van inclusie. De ontwijde Don Bosco-kapel met Bauhaus-elementen in Vremde (foto) is daar een voorbeeld van. Ze ligt aan een natuurgebied. Natuurpunt en mensen met een beperkingen geven er rondleidingen. Zo’n 400 gebouwen en monumenten openen de deuren, van de Boekentoren in Gent tot het Rubenshuis in Antwerpen. Check wel de website. Een aantal rondleidingen is al volzet.

Televisie

Leonardo da Vinci | Zondag, 20.55 uur, Canvas

Da Vinci was schilder, wetenschapper en uitvinder. Serge Bramly onderzoekt hoe hij dat allemaal kon combineren.

The Graduate | Zondag, 20.30 uur, VTM4

Oerklassieker uit 1967. De jonge Ben (Dustin Hoffman) begint een relatie met Mrs. Robinson (Anne Bancroft), een vriendin van zijn ouders. Hij vindt haar dochter ook wel interessant.

Handel in voorkennis | Zondag, 22.10 uur, NPO2

Documentaire over de invloed van datastromen op de beurskoers en hoe bedrijven zich daarin specialiseren. Het speelveld is ongelijk.

Bioscoop

Quo Vadis, Aida?

Oscar-genomineerde film van Jasmila Žbanić over de genocide in de Bosnische stad Srebrenica in 1995. Bosnische Serviërs vermoordden 8.000 moslims. Johan Heldenbergh speelt een van de hoofdrollen.

Trailer van 'Quo Vadis, Aida?'

Bernadette

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven daalt in ‘Bernadette’ af naar een middeleeuws klooster waar de nonnen meer doen dan alleen bidden. Soms wreed, soms grappig en altijd sensueel.

Supernova

Ingetogen afscheidsdrama over een koppel dat met dementie wordt geconfronteerd. Ze reizen om mensen en plaatsen uit het verleden op te zoeken.

Expo

Vandaag zal eindigen | M HKA, Antwerpen

Laatste kans dit weekend om de steengoede tentoonstelling van Shilpa Gupta te zien. Ze is een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars van India. In haar eerste overzichtsexpo behandelt ze thema's als grenzen, conflicten, verlangen en veiligheid.

Gallery Weekend | Brussel

Voor de 14de keer vindt het Brussels Gallery Weekend plaats. Vandaag en morgen openen 46 galeries hun deuren met meestal nieuwe expo’s. Ook 14 zogenaamde guest venues - vooral instituties, kunstenwerkplaatsen of privécollecties - maken deel uit van het galerieparcours.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie