5 favoriete aandelen van Arnaud Delauney

Arnaud Delaunay is hoofd analyse bij Leleux AB. Hij vervangt in deze rubriek zijn collega Dirk Peeters. Op 23 mei 2020 presenteerde Peeters zijn vijf favoriete aandelen. Die staan op een gemiddelde winst van 25,8 procent, exclusief dividenden. De Stoxx600 won sindsdien 28,6 procent.

Logitech - Pc-randapparatuur

Logitech is een internationale fabrikant van randapparatuur voor personal computers en andere elektronische hardware. Het bedrijf biedt onder meer muizen, toetsenborden, laptophoesjes, spelapparatuur, webcams en luidsprekers aan onder verschillende merken in ruim 100 landen. Logitech heeft geen financiële schulden, heeft een sterke kaspositie en verviervoudigde zijn budget voor aandeleninkoop tot 1 miljard dollar.  Na de recente koersdaling is het aandeel opnieuw koopwaardig.

Merck - Farma

Merck is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de gezondheidszorg. Het biedt oplossingen via voorgeschreven medicijnen, vaccins, biologische therapieën en diergezondheidsproducten. Merck richt zich op aandoeningen die de belangrijkste gezondheidsuitdagingen vertegenwoordigen, zoals kanker, diabetes, hiv, HPV, hepatitis C, de ziekte van Alzheimer en wereldwijde pandemieën zoals ebola. Merck heeft een sterke balans en een indrukwekkende groei en rendabiliteit.

Sanofi - Farma

Sanofi, de grootste Europese farmagroep, is actief in 100 landen en stelt wereldwijd ruim 100.000 mensen te werk. Bovendien heeft het een pijplijn van telkens meer dan tien potentiële medicijnen in fase 1, 2 en 3, die de toekomstige groei moeten genereren. Sanofi genereert sterke cashflows en heeft zijn vooruitzichten voor 2021 voor een hoge enkelcijferige winstgroei per aandeel bevestigd. Het bod op Kiadis werd succesvol afgerond. Sanofi heeft een lange en succesvolle dividendhistoriek.

Visa - Kredietkaarten

Visa Inc. exploiteert een elektronisch betalingsnetwerk voor de detailhandel en beheert wereldwijde financiële diensten. Het Amerikaanse bedrijf biedt ook wereldwijde handel via de overdracht van waarde en informatie tussen financiële instellingen, handelaren, consumenten, bedrijven en overheidsinstanties. Visa genereert sterke cashflows en opereert met zeer hoge marges. Daardoor bedraagt de kaspositie bijna evenveel als de nog uitstaande financiële schulden op lange termijn.

Schneider Electric - Energieapparatuur

Schneider Electric is een wereldwijde leverancier van digitaal gerichte energie- en automatiseringsapparatuur en -oplossingen. Die bieden meer efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in huis, gebouwen, datacentra, infrastructuur en industriesegmenten, met meer dan 135.000 mensen. Schneider Electric heeft een goed gediversifieerde portefeuille, waarmee het kan inspelen op langetermijntrends zoals digitale transformatie, energiemanagement en automatisering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie