Advertentie
Advertentie

5 favoriete aandelen van Hamish Chamberlayne

©REUTERS

Hamish Chamberlayne is hoofd maatschappelijk verantwoord beleggen bij de vermogensbeheerder Janus Henderson. Zijn favoriete aandelen noteren op de NYSE, de Nasdaq en in Toronto.

Autodesk | Ontwerpsoftware

Autodesk is wereldleider in ontwerpsoftware die wereldwijd wordt gebruikt door architecten en ingenieurs. De oplossingen van het bedrijf laten klanten de milieu- en sociale effecten van hun ontwerpen optimaliseren. Het kan gaan om ontwerpen die de energiebehoefte drastisch verminderen, een ecologisch duurzame infrastructuur bieden of nieuwe benaderingen voor productontwikkeling en fabricage mogelijk maken. Autodesk krijgt de komende jaren een enorme kans om digitale hulpmiddelen voor de bouw te ontwikkelen en productiemiddelen en de circulaire economie te democratiseren. Het aandeel noteert op de Nasdaq.

TE Connectivity | Sensoren

TE Connectivity is de wereldleider in de connectoren- en sensorenindustrie. De apparaten verbinden en beschermen de stroom van energie en data bij veel industriële en consumentenproducten, zoals onderzeese communicatienetwerken, elektrische auto’s, medische apparatuur en draagbare activitytrackers. De technologie van TE Connectivity stelt klanten in staat betrouwbaardere, veiligere en energie-efficiëntere producten te maken die het leven van mensen verbeteren. De producten zullen almaar belangrijker worden nu elektrische voertuigen in opmars zijn. Het aandeel noteert op de New York Stock Exchange.

IPG Photonics | Vezellasers

IPG Photonics is de toonaangevende wereldwijde fabrikant van vezellasers. Die zijn tot 20 keer energie-efficiënter dan traditionele industriële lasers. Het gebruik ervan leidt tot een forse energiebesparing en een vermindering van koolstofemissies. Vezellasers hebben ook lage gebruikskosten, omdat geen verbruiksartikelen of een gepland onderhoud nodig zijn, zoals lampen of staven die vervangen moeten worden. Daardoor wordt minder afval geproduceerd. Vezellasers kunnen op veel manieren worden toegepast en veranderen industriële fabricageprocessen, medische technologie en entertainment. Het aandeel noteert op de Nasdaq.

Hamish Chamberlayne. ©Janus Henderson

Boralex | Hernieuwbare energie

Boralex ontwikkelt en exploiteert hernieuwbare-energie-installaties in Canada, Frankrijk en de VS. Het is gespecialiseerd in wind- en waterkrachtprojecten. Het bedrijf zet zich in om de milieu-effecten van zijn projecten tot een minimum te beperken door te vermijden dat landbouwgrond wordt aangetast en dat de biodiversiteit in het gedrang komt. De meeste grote economieën hebben ingestemd met ambitieuze klimaatdoelstellingen tegen 2050. Boralex is een duurzame energieontwikkelaar en heeft een goede uitgangspositie om te profiteren van een investeringsgolf in schone-energietechnologie. Het aandeel noteert op de beurs van Toronto.

Evoqua Water Technologies | Watertechnologie

Evoqua Water Technologies richt zich uitsluitend op waterbehandeling. De belangrijkste technologieën verwijderen onzuiverheden uit water in plaats van die te neutraliseren door de toevoeging van chemicaliën. De behandelingssystemen en -diensten van Evoqua helpen klanten de kosten te drukken door efficiënter gebruik te maken van water. Ook kunnen de klanten voldoen aan wettelijke vereisten en duurzaamheidsdoelstellingen. Het bedrijf profiteert van een gunstige macro-omgeving met de opkomst van een circulaire economie en de trend om water uit te besteden. Het aandeel noteert op de NYSE.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie