5 favoriete aandelen van Jean-Mickaël Dos Santos

In het kader van de coronapandemie lanceerde Chargeurs snel een reeks beschermende producten (maskers, gel, enz.) wat in 2020 tot recordresultaten leidde. ©Tim Dirven

Jean-Mickaël Dos Santos is portfoliomanager bij Pure Capital, een onafhankelijke Belgisch-Luxemburgse vermogensbeheerder.

Sword | Digitalisering

Deze Franse small cap levert digitaliseringsdiensten aan grote instellingen (EU, US Air Force, NASA, enz.). Sinds zijn oprichting in 2000 heeft Sword bewezen beter te kunnen presteren dan de markt door zich te specialiseren in nichemarkten met een hoog potentieel zoals GRC (Governance, Risks & Compliance). Het goedgevulde orderboek biedt meer dan twee jaar zichtbaarheid. Bovendien voorziet het onlangs bekendgemaakte plan voor 2021-2024 zowel een jaarlijkse inkomstengroei als een ebitdamarge van 13 procent.  De grootste aandeelhouder van Sword is niemand minder dan zijn oprichter, Jacques Mottard, tevens voorzitter en CEO.

Bigben Interactive | Spelletjes

In 2020 heeft het Franse Bigben haar filiaal Nacon (gamingaccessoires en videogamesproductie) naar de beurs gebracht om deze 'parel' beter te waarderen alsook de financiële middelen te vergaren om kleine studio’s over te nemen, wat van strategisch belang is voor de toekomst. Bigben heeft bewezen in staat te zijn overnames te integreren die haar aanbod van 'AA'-games (spelletjes met lagere ontwikkelingskosten) aanvullen. Hoewel Bigben 77 procent van Nacon’s kapitaal aanhoudt, blijft er een grote discount op zijn waardering waarbij de twee andere (nochtans winstgevende) divisies niet worden ingeprijsd.

Jean-Mickaël Dos Santos.

Chargeurs | Textiel

Chargeurs is een voorbeeld van wendbaarheid en van de uitbouw van een succesvolle strategie, met name als marktleider in verschillende niches (folie voor tijdelijke oppervlaktebescherming, hoogwaardige wol, voering voor de mode-industrie, museumdiensten). In het kader van de coronapandemie lanceerde Chargeurs snel een reeks beschermende producten (maskers, gel, enz.) wat in 2020 tot recordresultaten leidde. Het bedrijf kan vooruitkijken tot 2025 en mikt daarbij op een omzet van 1,5 miljard euro (omzet 2020: 822 miljoen euro) met een marge van 10 procent.  

Verallia | Verpakkingen

Deze Europese leider in glazen verpakkingen is een voormalig filiaal van Saint-Gobain dat via private equity werd overgenomen. In 2020 heeft het zijn veerkracht aangetoond: de verkoop daalde amper 2 procent en de bedrijfsprestaties waren zeer goed (ebitdamarge van 24,6%). Verallia vertrouwt erop dat de omzet nog dit jaar hetzelfde niveau als 2019 zal bereiken en dat de marge ongeveer 25 procent zal bedragen, wat een jaar vroeger is dan gepland bij de beursgang. De milieuproblematiek is voor de groep van groot belang zoals blijkt uit haar ambitieus plan om tegen 2030 de uitstoot met 27 procent te verminderen.

Korian | Rusthuizen

De rusthuisuitbater blijft zich in Europa verder ontwikkelen en diversifiëren door strategische overnames zoals het Franse Inicea alsook een nieuwe overname in Spanje, beiden actief in de geestelijke gezondheidszorg. Korian heeft immers de ambitie hierin een belangrijke speler te worden. Ook breidt de groep uit in regio’s zoals het VK dat achterloopt en bijkomende structurering kan gebruiken. Korian heeft hard gewerkt aan de optimalisering van haar vastgoedportefeuille wat vruchten begint af te werpen. Dat zou de discount tegenover Orpea, zijn belangrijkste concurrent, moeten verminderen.

.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie