5 favoriete aandelen van Joost Olbrechts

Een goudwinkel in München. ©REUTERS

Joost Olbrechts is beheerder van Karakter Invest Kameleon Fund, een sicav-sif naar Luxemburgs recht. Hij tipt onder meer een fysieke goudtracker.

Regeneron | Biotech

Regeneron is een Amerikaans biotechbedrijf. Het commercialiseert geneesmiddelen voor oogziekten en tegen cholesterol. Ook heeft het producten tegen kanker, artritis en astma in de pipeline zitten.  Het bedrijf kreeg vorige week de toelating om zijn antistoffenbehandeling tegen Covid-19 - die Donald Trump kreeg toen hij de ziekte had - ook via injectie toe te dienen. Een aanvraag om ze als vaccin in te zetten loopt. Ook India gaf groen licht om de behandeling tegen corona in te zetten. Het medicijn zou ook beschermen tegen de varianten. Het is evenwel niet goedkoop.

Wisdomtree Physical Gold | Tracker

In historisch perspectief is goud relatief goedkoop tegenover de Amerikaanse aandelenmarkt. Op lange termijn biedt het een goede bescherming tegen inflatie. Die laatste lijkt een comeback te maken bij een sluipende deglobalisering, exploderende overheidsuitgaven (met de man van 6.000 miljard dollar Joe Biden als exponent) zonder einde in zicht, stijgende grondstof -en transportprijzen, tekorten in de productieketen en Chinese experimenten met cryptomunten van de centrale bank. De goudtracker van Wisdomtree is te koop op de Amsterdamse beurs.

Joost Olbrechts. ©Dries Luyten

Roche Holding | Farma

Roche is een Zwitserse farmareus die geneesmiddelen tegen kanker ontwikkelt en commercialiseert. Ook beschikt het bedrijf over een diagnostische divisie en is het thuis in biotechnologie. Recent nam het het Amerikaanse Genmark Diagnostics over.  Dat laatste is gespecialiseerd in sneltesten voor infectieziekten zoals Covid-19.  Een snelle en makkelijk af te nemen digitale antigeentest kan de opsporing en diagnose van infecties verbeteren. Zodra die info gedigitaliseerd is, kan ze snel gedeeld worden met alle belanghebbenden en kan ze ter controle dienen. Op basis van de vrije kasstromen noteert Roche eerder goedkoop.

AMS | Chips

Austria Micro Systems is een Oostenrijkse chipproducent die eind 2019 het Duitse Osram Lighting overnam. AMS wil Osram integreren omdat licht een belangrijke rol zal spelen in zijn autoafdeling. Met zijn Lidar-chips, die zowel de snelheid als de afstand van een object meten, heeft het bedrijf een troef voor zelfsturende voertuigen. Ook Google gebruikt ze voor zelfrijdende auto’s. Zolang auto’s niet volledig autonoom rijden, levert AMS 3D-optische sensoren om het gedrag van de chauffeur op te volgen. Het bedrijf maakt ook chips voor batterijmanagement in auto’s, voor de gezondheidszorg en voor mobilofonie.

Cofinimmo | Zorgvastgoed

Deze traditionele Belgische speler in kantoorvastgoed heeft zich omgevormd tot een leidende Europese speler in zorgvastgoed. Onlangs investeerde Cofinimmo ook in Spanje en Italië. De vastgoedvennootschap heeft een brutodividendrendement van zo’n 4,5 procent, dat in de nabije toekomst wellicht tegen maar 15 procent belast zal worden vanwege het overgewicht van zorgvastgoed in de activaverdeling. De bierbrouwer AB InBev is een belangrijke huurder van de cafés en restaurants in portefeuille.  De geïndexeerde contracten bieden een goede bescherming tegen inflatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie