Advertentie
Advertentie

5 favoriete aandelen van Juliana Hansveden

De hoofdzetel van Alibaba in Peking. ©AFP

Juliana Hansveden is portfoliomanager Emerging Stars Equity Strategy bij Nordea AM. Ze zet tegendraads in op de Chinese e-commercereus Alibaba.

AIA | Levensverzekeringen

AIA is een kwalitatief hoogwaardige levensverzekeringsmaatschappij die zich richt op welgestelde en vermogende klanten in 18 markten in de APAC-regio (Asia Pacific). Levensverzekeringen zijn in dit deel van de wereld sterk ondervertegenwoordigd en klanten zijn op zoek naar betere spaar- en beschermingsproducten naarmate hun inkomens stijgen. Hoewel AIA op de meeste markten tot de top drie behoort, bedraagt zijn marktaandeel in China slechts 2 procent. De Chinese regering stelt de binnenlandse markt geleidelijk open voor buitenlandse spelers. AIA heeft de meeste kans van slagen bij klanten met een midden- tot hoog inkomen wegens zijn productiviteit en uitstekende staat van dienst.

Juliana Hansveden. ©NORDEA AM

Kingdee | Software-as-a-service

Kingdee is de toonaangevende speler in China’s ontluikende SaaS-ERP-markt. SaaS betekent dat software een dienst wordt, bijvoorbeeld via een abonnement. ERF, enterprise resource planning, heeft als doel dezelfde software te gebruiken voor zo veel mogelijk bedrijfsprocessen. De omvang van de ERP-markt in China, als percentage van het bruto binnenlands product, is een achtste van die in de VS, wat een grote kans op groei biedt. Het bedrijfsmodel is aantrekkelijk omdat het op abonnementen gebaseerd is. De inkomsten zijn terugkerend omdat de meeste klanten jaarlijks hun abonnementen vernieuwen. De producten zijn ook schaalbaar omdat dezelfde oplossing aan veel klanten kan worden verkocht.

Samsung SDI | Batterijen

Samsung SDI is een van de weinige bedrijven die op grote schaal kwalitatief goede batterijen kunnen produceren voor elektrische voertuigen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf levert ook batterijen voor consumentenelektronica, maar de groeimotoren zijn batterijen voor elektrische voertuigen en grootschalige batterijsystemen voor hernieuwbare energiecentrales. Die twee markten groeien sterk naarmate de wereld overschakelt op transport en energieopwekking met een lage CO₂-uitstoot. Het bedrijf loopt vooraan in de technologische ontwikkeling. Het kan een belangrijke producent van ‘solid-state’-batterijen worden. Die zijn lichter en hebben een hogere energiedensiteit, waardoor meer kilometers afgelegd kunnen worden.

Lojas Renner | Kledingbedrijf

Lojas Renner is een toonaangevende Braziliaanse confectieketen die actief is in een gefragmenteerde markt. Het marktaandeel van het bedrijf is
6 procent, wat veel ruimte voor groei biedt. Het is goed geplaatst omdat het over een sterk managementteam, een stevig trackrecord en de soliedste balans beschikt. Op korte tot middellange termijn zal Lojas Renner allicht profiteren van het herstel na de pandemie. De Braziliaanse vaccinatiecampagne zal na de zomer naar verwachting versnellen. Het managementteam is tijdens de pandemie blijven investeren in het digitale ecosysteem en ik denk dat e-commerce een belangrijke drijfveer voor groei zal zijn.

Alibaba | E-commerce

Chinese internetbedrijven hebben het moeilijk gehad sinds de beursgang van Ant in november vorig jaar werd afgeblazen. Vooral Alibaba werd gedwongen het bedrijfsmodel van zijn fintechtak te wijzigen, meer transactie- en kredietgegevens met de overheid te delen en vermeende concurrentiebeperkende praktijken te herzien. Toch blijft Alibaba de duidelijke leider in de sector, zowel in algemene marktwaarde als in winst. Het ecosysteem en de franchise zijn ongelooflijk moeilijk te kopiëren. Ik zie een aanzienlijk koerspotentieel op drie tot vijf jaar, omdat ik geloof dat de toekomstige waardecreatie niet is ingeprijsd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie