5 favoriete aandelen van Marie Lannoy

De issues van Nike in China zijn volgens Marie Lannoy tijdelijk van aard. 'Een goed instapmoment voor het aandeel.' ©Bloomberg

De fondsbeheerder van KBC Asset Management zet in op het Franse Soitec en het Ierse Kerry Group.

Nike | Sportkledij

Nike kan als producent van sportkledij, sportschoenen en accessoires meesurfen op de trend van een gezondere levensstijl door beweging en sport. Na een mooie rally vorig jaar, mede door de populariteit van Working Out From Home tijdens de pandemie, staat de koers sinds begin dit jaar wat onder druk. Dit komt voornamelijk door twee gebeurtenissen. Sinds eind vorig jaar kampt het bedrijf met problemen met de leveringen vanuit Azië naar de rest van de afzetmarkten. Daarnaast was Nike slachtoffer van een boycot in China door het incident met de katoenproducenten uit Xinjiang. Die issues zijn van tijdelijk aard en hebben geen impact op de onderliggende groei. Een goed instap­moment.

Kerry | Voedingsingrediënten

Een van de grootste Europese bedrijven en marktleider in de voedselindustrie is Kerry Group . Het bedrijf ontwikkelt voornamelijk ingrediënten en innovatieve voedingstoepas­singen of ‘flavors’ en bedient daarmee zowel de voedsel- en drank­industrie als de farmaceutische sector. Dat segment is goed voor 90 procent van de winst van Kerry. Het bedrijf focust op veranderingen in levensstijl, globalisering van smaken en veranderingen in de noden van de klant. De portefeuille wordt uitgebreid door eigen ontwikkeling en innovatie, aangevuld met strategische overnames. Het bedrijf kan een fantastisch trackrecord neerleggen. Kerry heeft zijn hoofdzetel in Dublin, maar de notering is in Londen.

Marie Lannoy, KBC Asset Management.

Amphenol | Technologie


Dat de wereld almaar meer verbonden raakt, staat buiten kijf en daar speelt Amphenol een grote rol in. Het bedrijf is marktleider in de ontwikkeling en productie van high­speedconnectoren. Het wil toptechnologieën ontwikkelen die de performantie van de producten, systemen en netwerken van de eindklant fors verbeteren. De eindmarkten variëren van hogesnelheids­treinen, windturbines, breedband, zelfrijdende wagens tot IT Datacom. Amphenol is een Amerikaans bedrijf en heeft een zitje in de S&P500-­index. Het noteert op de New York Stock Exchange en heeft een beurswaarde van 40 miljard dollar.

Soitec | Wafers

Wat is zo klein dat we het met het blote oog bijna niet kunnen waarnemen terwijl we in het dagelijkse leven niet meer zonder kunnen? Chips. Door het tekort dat we sinds vorig jaar ondervinden, is nog duidelijker geworden dat chips overal aanwezig zijn. Het Franse Soitec is onder andere producent van SOI-wafers (silicon on insulator), die worden verwerkt tot chips. Ze bieden een snellere verwerking van gegevens in combinatie met minder energieverbruik. Een van de grootste afzetmarkten van het bedrijf zijn smartphones. In die markt zijn ze een van de belangrijkste spelers voor het ontwikkelen van 5G. Soitec heeft een beurswaarde van 5 miljard euro.

Adobe | Software

Het Amerikaanse softwarebedrijf Adobe is vooral bekend voor zijn pdf-reader, maar daarnaast heeft het bedrijf een ruim assortiment aan software gericht op het creëren en beheren van digitale content, al dan niet gelinkt aan de cloud. De groei van het bedrijf is verzekerd door de continue uitbreiding van het gamma en een verruiming van de waaier aan eindklanten. Het gaat bijvoorbeeld om de jongere generatie, die zich graag creatief uitleeft op verschillende kanalen en daarvoor gebruik wil maken van professionele tools. De pandemie en de versnelling richting online hebben bijgedragen tot een groei van meer dan 30 procent in de Document Cloud-divisie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie