Advertentie
Advertentie

5 favoriete aandelen van Philip Bold

In 2020 was in Europa bijna de helft van de verkochte e-fietsen voorzien van hGears-componenten, weet Ethenea. ©Hollandse Hoogte / Olivier Middendorp Fotografie

De fondsbeheerder van Ethenea zet in op de elektrische fiets met de Duitse smallcap hGears.

Philip Bold maakt sinds oktober deel uit van het Portfolio Management Team van ETHENEA. Hij was eerder Consultant bij PwC Zwitserland.

Salesforce.com | Software

Salesforce.com is de pionier van het SaaS-leveringsmodel (Software as a Service) dat het pad effende voor de huidige software-industrie. Het biedt oplossingen in het domein van klantenrelatiebeheer. Salesforce breidt zijn totale marktgebied voortdurend uit, onder meer door overnames. Hoewel de recente overname van Slack Technologies enige afkeuring uitlokte, heeft Salesforce een geschiedenis van waardeverhogende, niet-organische groei. Het bedrijf zal critici waarschijnlijk snel overtuigen van het belang van Slack - mogelijk tijdens de Dreamforce-conferentie eind september.

hGear | Industriële smallcap

HGears is een Duitse industriële smallcap die bij weinig mensen een belletje doet rinkelen. De componenten die hij produceert worden echter door velen gebruikt. HGears is de Europese marktleider op het vlak van uiterst precieze tandwielen die worden gebruikt in elektrische fietsen, elektrische voertuigen en andere industriële toepassingen. In 2020 was in Europa bijna de helft van de  verkochte e-fietsen voorzien van hGears-componenten. Het bedrijf ging in mei naar de beurs en zal met die opbrengst de productiecapaciteit opvoeren om zijn concurrentiepositie te versterken. HGears zit in marktsegmenten die worden gedreven door belangrijke structurele trends: groene transformatie, verstedelijking en demografische ontwikkelingen.

Planet Fitness | Fitnessketen

Planet Fitness exploiteert een keten van fitnessclubs, voornamelijk in de Verenigde Staten. Met een sterk groeimodel op basis van franchises en zijn overtuigende missie om ‘fitness te democratiseren door barrières van intimidatie en betaalbaarheid af te breken’ wint het marktaandeel. Hoewel het bedrijf hard getroffen werd door de pandemie liet het recente kwartaalverslag bemoedigende tekenen van herstel zien. Hoewel het volledige herstel een geleidelijk proces zal zijn, is Planet Fitness goed gepositioneerd om te profiteren van de langetermijntrends op het gebied van gezondheid en wellness, evenals van de verwachte consolidatie in de fitnessbranche.

Philip Bold.

Vontier | Mobiliteit

Al gehoord van een zogenaamde ‘cash compounder’? Het is hoe
Vontier - een Amerikaanse industriële onderneming - zichzelf noemt. Het neemt bedrijven over die duurzame concurrentievoordelen bieden (vooral in markten met een oligopolie), verhoogt hun operationele marges en herinvesteert de kasstromen om verdere niet-organische groei te stimuleren. Het is een afsplitsing van Fortive (een andere Amerikaanse cash compounder) en opereert wellicht onder de radar sinds het in oktober 2020 een aparte entiteit is geworden. De thematische focus ligt op mobiliteitstechnologieën, waaronder verkooppuntsystemen in tankstations, gps-tracking en laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen

Paylocity | Salarissoftware

Paylocity profiteert van het postpandemische herstel van de werkgelegenheid in de VS. Het is een leverancier van cloudgebaseerde hr- en salarissoftwareoplossingen (HCM) die factureert per werknemer en als op die manier profiteert van een sterk personeelsbestand. Het bedrijf groeit door marktaandeel te winnen van bestaande HCM-leveranciers, door gestaag nieuwe modules toe te voegen en door zich in aangrenzende segmenten te begeven. Paylocity combineert de omzetgroei van een vroege technologiedisruptor met het margeprofiel van een volwassen SaaS-bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie